Național

Cum sa furi bijuterii in valoare de un milion de euro

Ziarul de Vrancea
9 aug 2011 630 vizualizări
Un posibil jaf armat a avut loc ieri dimineata pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, autoturismul care transporta bijuterii de aur fiind oprit de persoane mascate si înarmate aflate într-un alt autoturism.




Politia a fost sesizata ca la kilometrul 83, pe Autostrada Bucuresti - Pitesti, doua persoane care se deplasau cu un Volkswagen Passat au fost oprite în trafic de trei barbati care se aflau într-un alt autoturism, de culoare neagra. "Acestia aveau fetele acoperite si, prin amenintare, au luat din portbagajul autoturismului oprit cantitatea de 22,7 kg. de bijuterii, despre care victimele afirma ca sint din aur", se arata într-un comunicat al Politiei Române. Totodata, cei trei au deposedat victimele si de cheile autoturismului cu care acestea se deplasau, disparind în directia Pitesti.
Masina care a fost jefuita transporta 22 de kilograme de bijuterii din aur, potrivit documentatiei de transport, iar încarcatura, furata în întregime, trebuia sa ajunga la Rimnicu Vilcea. De asemenea, cele doua persoane aflate în masina atacata au spus ca autoturismul cu care atacatorii au venit la fata locului ar fi marca Honda, de culoare neagra. Bijuteriile furate apartin unei firme din Bucuresti, Diamanti Veri, condusa de un cetatean turc, sustin surse judiciare, care au precizat ca aurul nu era asigurat. Valorea bijuteriilor furate ar depasi un milion de euro.

O inscenare?

Anchetatorii iau în calcul toate "ipotezele de lucru" în cazul jafului, inclusiv "o înscenare, o actiune la pont si o urmarire", a declarat purtatorul de cuvint al IPJ Arges, Danut Dinu. "E o infractiune sesizata de tilharie de catre cei doi barbati, ei au sunat la 112 cum ca ar fi fost tilhariti. Potrivit declaratiilor lor, atacatorii le-au luat doua telefoane mobile, dar lor le-a mai ramas un telefon de rezerva de pe care au sunat la 112. Jaful a durat, apreciez eu în baza declaratiilor lor, trei-patru minute, timp în care au fost sustrase trei genti cu 22 de kilograme de bijuterii, care le-ar fi fost luate de catre cei trei", a spus Dinu. El a precizat ca Politia nu ar fi avizat "niciodata" acest transport în conditiile în care a fost folosita "o masina obisnuita, neechipata corespunzator, asa cum prevede legea". Conform sursei citate, urmeaza sa se stabileasca veridicitatea afirmatiilor celor doua persoane aflate în autoturismul care transporta peste 22 de kilograme de bijuterii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.