Național

Viitorii profesori, la fel de slab pregatiti ca elevii

Ziarul de Vrancea
8 aug 2011 411 vizualizări
Din peste 20.000 de candidati inscrisi, doar 2 au luat nota maxima

Peste 45% din candidatii care s-au prezentat la examenul de titularizare au luat note sub 5. Alti 39 de candidati au fost notati cu 1, iar doi candidati au luat nota maxima.
Dupa corectarea lucrarilor la concursul pentru ocuparea posturilor didactice de suplinitori, rata de promovabilitate, înainte de solutionarea contestatiilor, este de 54,60%, a anuntat Ministerul Educatiei. "Au fost evaluate si au primit note lucrarile a 8.501 de candidati, iar 27 de lucrari au fost anulate. 3.859 de candidati au luat note sub 5 (45,40%). 4.642 de candidati au luat note peste 5 (54, 60% ). S-au obtinut 39 note de 1, iar doi candidati au primit nota 10. Anul acesta la concursul pentru ocuparea posturilor didactice de suplinitori, subiectele au fost unice, si s-a dorit eliminarea vulnerabilitatilor unei evaluari prin interviu sau cu subiect propus la nivelul judetului. Candidatii nemultumiti de notare pot depune contestatii în perioada 8-9 august 2011. În data de 9 august contestatiile se preiau pina la ora 17.00. Dupa ora 17.00, contestatiile înregistrate se transmit la centrele de evaluare. Contestatiile se rezolva în data de 10 august 2011, iar rezultatele finale la concursul de suplinire se afiseaza în data de 11 august 2011.
Probele concursului pentru ocuparea posturilor didactice de suplinitori de anul acesta i-au cam speriat pe candidati. Din cei aproape 20.000 de candidati înscrisi, doar jumatate au participat efectiv la testare. Între ei erau si candidati picati la concursul de titularizare, care nu s-au prezentat la acel concurs sau s-au restras în timpul examenelor. Nu toti candidatii au ramas pina la finalul examenului. Dintre cei prezenti, 26 au fost eliminati pentru frauda, tentativa de frauda sau lipsa documentelor personale. Alti peste 1.400 de candidati (14,51%) s-au retras în timpul probei scrise: 1.408 din motive personale, iar 60 din motive medicale. Pentru a ocupa un post de suplinitor, un candidat trebuie sa obtina la acest concurs minim nota 5.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.