Național

Cum va arata cosul de solidaritate pentru pensionari

Ziarul de Vrancea
8 aug 2011 1168 vizualizări
Proiectul hotaririi de guvern privind "cosul de solidaritate" pentru pensionari va fi finalizat în doua saptamini si nu propune un sistem de economate, ci unul asemanator Programului European pentru Persoane Defavorizate, desfasurat prin APIA, a anuntat ieri, vicepresedintele UNPR Valeriu Steriu

Declaratia a fost sustinuta la finalul sedintei coalitiei, în care s-a discutat si despre acest program. "S-a decis ca pornim «cosul de solidaritate», sa intram în faza de dezbatere publica, sa începem analiza avizarii din partea fiecarui minister si sa propunem proiectul de hotarire de guvern. Noi am explicat mecanismul: economatele care s-au derulat acum 5-6 ani puteau sa fie catalogate în aceasta forma, dar noi avem un proiect care nu implica o forma de economate. Este un proiect pe care, ca mecanism, îl elaboram în urmatoarele doua saptamini. Nu va fi realizata desfacerea prin economate în care unii primari vor dori sa faca anumite constructii, cum a fost într-un sector în Bucuresti, ci prin aceleasi spatii cum s-a derulat programul european în ultimii ani", a sustinut Steriu. Acesta a adaugat ca este vorba de un program similar cu Programul European pentru Defavorizati, derulat de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA), dar "combinat cu programul de corn si lapte".

Faina si zahar contra cost

Programul UE de distribuire a produselor alimentare catre persoanele cele mai defavorizate din Comunitate prevede ca, anual, persoanele defavorizate, printre care someri, pensionari si persoane cu handicap grav, primesc mai multe kilograme de zahar si faina din rezerva Uniunii Europene. Guvernul a avizat, la sfirsitul lunii iulie, printr-un memorandum, proiectul de sprijin pentru pensionari prin introducerea "cosului de solidaritate". Proiectul prevede acordarea lunar, contra cost, dar la "pretul cel mai scazut posibil", a unui pachet continind alimente de baza, precum faina, zahar, ulei, malai si orez.
Presedintele Traian Basescu a declarat recent ca nu incurajeaza initiativa privind cosul de solidaritate pentru pensionari, pe care a etichetat-o drept "populista", el apreciind ca "a venit timpul ca politicienii sa nu mai pacaleasca oamenii".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
db, acum 4650 zile, 8 ore, 6 minute, 5 secunde
E doar inca o tampenie cu scop electoral, plus ca este o discriminare la adresa persoanelor la fel sau mai sarace decat pensionarii dar nu vor avea acces la aceasta facilitate. Daca vrei sa ajuti pe citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.