Național

Basescu, amenintat de opozitie cu suspendare si inchisoarea

Ziarul de Vrancea
3 aug 2011 734 vizualizări
Declaratia presedintelui potrivit careia Constitutia nu-l obliga sa desemneze un premier din partea unei aliante care obtine peste 50% in alegeri i-a scos din sarite pe liderii USL

Fostul sef al statului Ion Iliescu sustine ca afirmatiile presedintelui Traian Basescu referitoare la modalitatea de desemnare a premierului sint "rastalmaciri neconstitutionale". "Domnul presedinte ar trebui sa se abtina sa mai faca astfel de rastalmaciri si interpretari ale Constitutiei, care devin neconstitutionale, iar pentru asta exista masuri constitutionale, ca suspendarea. Asa ca ar trebui sa se abtina sa mai faca astfel de declaratii", a declarat ieri presedintele de onoare al PSD. Traian Basescu a afirmat marti, comentind procentele USL din sondaje, ca în Constitutie se vorbeste, legat de desemnarea premierului, despre partidul care cistiga majoritatea absoluta, si nu despre aliante. În replica, presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat pentru "Gândul" ca, daca USL va obtine majoritatea dupa alegerile parlamentare, presedintele Traian Basescu este obligat sa accepte un premier al Uniunii, altfel "da o lovitura de stat". "Atunci trebuie nu doar sa îl suspendam, trebuie sa-l si judecam si sa-l bagam la închisoare daca vrea sa dea o lovitura de stat. Dar nu va face acest lucru pentru ca este fricos. Acum doar se lauda îsi face curaj lui si celor de la PDL", a precizat Ponta. Si vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat ieri ca îl invita pe seful statului sa citeasca Legea partidelor politice, unde se arata ca o alianta electorala, asa cum este USL, are o situatie juridica similara unui partid politic.

"Afirmatiile lui Basescu nu au nici o valoare"

Solicitat sa comenteze afirmatiile facute marti de presedintele Traian Basescu la adresa sa, fostul premier Calin Popescu Tariceanu a precizat: "Toate afirmatiile pe care le face Basescu nu mai au nici un fel de valoare si de greutate avind în vedere comportamentul lui, pe care îl observam cu totii de 20 de ani si mai ales în ultimii sapte ani". Presedintele Traian Basescu a declarat ca Tariceanu a fost un "premier catastrofal" si este un "om fara caracter", care a distrus economia.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
PAPILLON, acum 4654 zile, 14 ore, 15 minute, 41 secunde
DACA AR SCAPA NUMAI CU ATAT AR FI F. BINE, MA GANDESC DUPA CE NU VA MAI FI PRESEDINTE UNDE VA PLECA CU TOATA LIUTA LUI.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.