Național

Dosarul imatricularilor frauduloase: suspectii au ascuns sute de milioane de lei in congelator

Ziarul de Vrancea
3 aug 2011 535 vizualizări
Procurorii bucuresteni au declansat ieri urmarirea penala fata de 37 de persoane, printre care trei angajati RAR, trei agenti de politie si un jandarm, în ancheta privind înmatricularile frauduloase de masini de lux.

Cele 37 de persoane sint acuzate de procurorii parchetului Capitalei de 26 de infractiuni de înselaciune, 18 infractiuni de fals, 8 infractiuni de coruptie si abuz în serviciu, 7 infractiuni de tainuire si favorizarea infractorului, 3 infractiuni de divulgare a unor informatii care nu sint destinate publicitatii si o infractiune de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu permisul de conducere anulat. În cauza se efectueaza cercetari cu privire la introducerea în mod fraudulos pe teritoriul României a 15 autoturisme (marca Audi, Mazda, BMW, Chrysler, Citroen, Opel, Volkswagen, Skoda, Mercedes Benz, Alfa Romeo, Nissan, Mitsubishi si Dacia) sustrase din strainatate. Masinile erau închiriate din strainatate de la societati de profil si introduse în tara anterior expirarii perioadei de închiriere iar pe teritoriul României acestora le erau falsificate documentele de provenienta, în vederea înmatricularii ulterioare. Dupa falsificarea documentelor, cu complicitatea unor functionari din cadrul RAR si SRPCIV, autoturismele erau înscrise în circulatie, dupa care erau valorificate prin intermediari.
Printre persoanele chemate la audieri in acest caz se afla si fotbalistul Cristian Munteanu, cercetat pentru tainuire.
Tot ieri, in acelasi dosar, echipaje ale DGA si ale Jandarmeriei au facut 44 de perchezitii la mai multe servicii de înmatriculari si permise auto din Capitala, precum si la unele locuinte. Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii au descoperit la domiciliile suspectilor sute de milioane de lei ascunse în congelator.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.