Național

Fiu de magistrat, retinut pentru infractiuni informatice

Ziarul de Vrancea
2 aug 2011 550 vizualizări
Fiul presedintelui Sectiei penale a Tribunalului Cluj a fost retinut de procurori într-un dosar privind infractiuni legate de licitatii online.

El este acuzat de infractiuni informatice alaturi de inca o persoana, potrivit unor surse judiciare. Prejudiciul estimat este de aproximativ 100.000 de euro. Cei doi fac parte dintr-o grupare cu ramificatii in mai multe judete, membrii gruparii fiind suspectati ca începind cu anul 2010 si pina în prezent au postat anunturi privind vinzarea fictiva a unor autoturisme pe mai multe site-uri de profil. Pentru inducerea în eroare a potentialilor cumparatori, acestia au afisat preturi atractive si au convins mai multe persoane sa faca transferuri de bani prin Western Union. Cumparatorii trebuiau sa faca dovada posesiei unei sume de bani suficiente pentru achizitia autoturismelor, fapt pentru care le era indicat sa depuna suma de bani pe numele lor si sa trimita o copie scanata dupa formularul de depunere, care continea si codul de control al transferului. Daca victimele nu trimiteau copia formularului, li se trimitea un link care, dupa accesare, le directiona pe un site de phishing (site care, desi continea cuvintele western union, nu apartinea acestei companii, fiind un site fals, clonat special pentru copierea codului de control al transferului). Odata intrati în posesia acestui cod de control, membrii gruparii au falsificat cartile de identitate ale victimelor, prezentindu-se cu acestea la ghiseele operatorilor pentru retragerea sumelor de bani, prezentind documente de identitate foarte bine falsificate.
Initial, au fost audiate 42 de victime, prejudiciul depasind atunci 50.000 de euro si fiind identificati 11 membri ai gruparii.


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.