Național

68,6 % din elevi au promovat proba de romana la simulare

Camelia Stănilă
8 mar 2006 750 vizualizări
Cei mai multi elevi au luat note sub 7 u profesorii spun ca elevii nu s-au apucat serios de invatat, dar ca mai este timp pentru remedierea problemelor.

Dupa cum arata primele rezultatele ale simularii testelor nationale, elevii mai au de muncit pentru a se descurca la examenul din vara. Practic, daca testarea de pe 3 martie ar fi fost una reala, doar 68,6% din elevii de clasa a VIII-a ar fi promovat proba la romana. Aceasta in conditiile in care subiectele au fost mai mult decit accesibile. Chiar daca in Vrancea procentul de promobavilitate a fost destul de bun fata de alte judete, este de asteptat ca acest procent sa mai scada in urma probelor la matematica si istorie- geografie. Din cei 3.900 de elevi inscrisi la simulare, un numar de 3.646 s-au "jucat" de-a examenul saptamina trecuta, procentul de prezenta fiind de 93,5%. Doar 2.501 de elevi au reusit insa sa ia peste 5 (68,6%), numarul celor respinsi fiind de 1.145. Nici multi dintre cei care au reusit sa treaca de testul la romana nu se pot lauda cu note foarte mari, majoritatea avind note sub 7. Potrivit ISJ Vrancea, aproape 31% dintre promovati au note intre 5 si 6 (775 elevi). Note intre 6 si 7 au obtinut peste 29% dintre promovati (731 elevi), rezultatele elevilor putind fi clasate ca mediocre. Din cei 2.500 de elevi care au trecut cu brio de simulare, 563 au reusit sa ia note intre 7 si 8 (22,51%), 331 au luat intre 8 si 9 (13,23%), in timp ce doar 101 elevi de clasa a VIII-a au luat peste 9. Potrivit statisticii furnizate de ISJ, nici un elev nu a luat nota maxima la pretestare. Profesorii si inspectorii scolari motiveaza rezultatele prin faptul ca viitorii absolventi de gimnaziu nu s-au pus serios pe invatat. Ei spun insa ca mai este timp pentru remedierea problemelor. "Rezultatele obtinute de elevi la proba de limba si literatura romana nu ne surprind, pentru ca noi am luat in calcul faptul ca simularea a fost sustinuta la inceputul celui de al II-lea semestru si ca materia din care au fost formulate subiectele s-a raportat direct la programa pentru examenul de Testare Nationala 2006. De asemenea, au mai fost programate doua probe, elevii pregatindu-se la toate cele trei discipline", a afirmat Maria Lupu, inspector de limba romana si secretar al Comisiei judetene de organizare a Testelor Nationale 2006. Reprezentantii din Inspectoratul Scolar s-au declarat insamultumiti de prezenta foarte buna a elevilor la simulare, precum si de conditiile in care au fost transmise s ubiectele. La puncte slabe a fost nominalizata modalitatea de raportare a rezultatelor, procesul avind sincope. "Simularea a fost o actiune necesara pentru toti factorii implicati in examen, rezultatele obtinute fiind considerate un feed-back pentru ameliorarea activitatilor din perioada aprilie-iunie", a concluzionat Maria Lupu. Pina la sfirsitul acestei saptamini, elevii vor afla si rezultatele probei la matematica, care a avut loc luni. Vineri este programata si simularea pentru cea de-a treia proba de examen, la istorie sau geografie, care insa, de regula, nu prea pune probleme elevilor de clasa a VIII-a.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.