Național

Detectoarele de radar ar putea fi legalizate.

Matei Bratu
7 mar 2005 785 vizualizări
In prezent, posesorii de antiradare risca amenzi usturatoare.

In curind, antiradarele ar putea intra in legalitate, pentru ca parlamentarii, unii dintre ei posesorii de autoturisme performante, discuta aceasta posibilitate. Pe soselele noastre, spiritul pilotilor de Formula 1 intra parca in piciorul care calca pedala de acceleratie, si astfel masina zboara pur si simplu. Satui de atitea amenzi, vitezomanii si-au dotat masinile cu aparate de detectare sau de bruiaj a radarului. Cu toate acestea, riscul de a plati o amenda este din ce in ce mai mare cu atit mai mult cu cit radarele au devenit acum extrem de performante. Mai nou insa, soferii care si-au cumparat detectoare de radar pot fi fericiti, pentru ca parlamentarii discuta legalizarea folosirii acestor aparate. In prezent, potrivit OUG 195/2002, este legala comercializarea acestor aparate, insa este interzisa folosirea lor. Chiar daca cel mai ieftin aparat costa 100 de euro, multi conducatori auto si-au cumparat un antiraradar, desi stiu ca nu au voie sa-l foloseasca. "Imi foloseste foarte mult. Aparatul detecteaza radarul politiei de la cel mult 500 de metri. Cind esti in preajma echipajului de politie cu radarul pornit, detectorul te avertizeaza atit sonor cit si luminos", a spus Ion Lazar, unul dintre soferii care si-au achizitionat un astfel de aparat. In completarea OUG 195/2002 vine HG 85/2003 care prin articolul 16 interzice detinerea in autovehicul, montarea pe acesta sau folosirea in circulatia pe drumurile publice a mijloacelor tehnice de detectare a prezentei aparatelor radar. Politistii spun ca nu au nimic impotriva legalizarii folosirii acestor tipuri de aparate. "Ar fi bine sa se legalizeze folosirea acestor aparate pentru ca ii determina pe soferi sa circule in limita legala de viteza si astfel prevenim accidentele de circulatie", ne-a spus un politist de la Serviciul Politiei Rutiere. In prezent, amenda pentru cei care se incumeta sa-si amplaseze astfel de aparate pe masini este cuprinsa intre 5 si 20 de milioane de lei, dar se retine si aparatul antiradar cit si certificatul de inmatriculare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.