Național

Compartiment de Chirurgie vasculara din banii strainilor

Liliana Nenciu
3 feb 2006 728 vizualizări
Conducerea Spitalului Judetean "Sf. Pantelimon" Focsani asteapta in aceste zile vizita reprezentantilor unei companii italo-franco- elvetiene, formata din membrii unor clinici universitare, pentru a discuta posibilitatea infiintarii unui Compartiment de Chirurgie Vasculara.

Directorul Nicolae Moise spune ca reprezentantii companiei sint dispusi sa vina cu aparatura si chiar cu specialisti pentru a lucra in spital si spera sa incheie cu acestia un parteneriat public-privat. "Vor sa faca un sistem informatizat pentru toti cardiacii din judet, iar cu acea bratara pe care bolnavii o vor purta vor putea fi monitorizati prin satelit si datele ajung direct in calculator. Am vorbit cu ei chiar saptamina trecuta si a ramas ca negocierile sa fie reluate. Vom avea cu ei un parteneriat public- privat, adica cei internati vor beneficia de gratuitate, insa daca cineva doreste o consultatie in ambulatoriu va trebui sa plateasca. O sa le propun sa preia si cladirea Spitalului de Boli Contagioase, inceputa in 1992, care sta sa se darime. Ministerul Sanatatii a alocat bani cu tiriita si nu s-a reusit finalizarea ei. Vrem sa-i schimbam destinatia in Maternitate a Spitalului de Urgenta, sa mutam sectiile de Obstetrica-Ginecologie, pediatrie si nou-nascuti, prin asta eliberam trei etaje din blocul central al unitatii. Si vom aduce in locul lor Chirurgia vasculara, Neurochirurgia, si mutam sectia de Neurologie, improprie, in cladirea centrala a spitalului. Cautam sa fim in pas cu lumea", a precizat directorul spitalului, dr. Nicoale Moise. Pentru a ridica nivelul de calitate necesar integrarii in UE, directorul spune ca va dezvolta si proiectele initiate de predecesori sai dar va incerca si sa schimbe mentalitatea cadrelor medicale cu care lucreaza.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.