Național

Emilia Trus nu mai are avocat

Nicoleta Cristea
12 ian 2006 1172 vizualizări
Aparatorul fostului director economic al CAS a renuntat la clienta lui din motive personale.

Fostul director al Casei de Asigurari de Sanatate Vrancea, Emilia Trus, a fost lasata balta de aparatorul din oficiu care o reprezenta, chiar in timpul procesului. Avocatul Emiliei Trus a precizat ieri, in fata instantei, ca nu a anuntat ca renunta din timp pentru ca abia a luat aceasta hotarire. Cu toate insistentele judecatorului de a o reprezenta pe Emilia Trus macar la termenul de ieri, aparatorul a refuzat si a aratat ca nu poate sa isi motiveze decizia, din cauza ca motivele sint de natura personala. Chiar daca ieri, in sala, au fost prezenti toti inculpatii, precum si martorii citati, instanta nu a putut decit sa acorde un alt termen, pentru ca si Emilia Trus ca aiba avocat. Amintim ca fostii directori ai CAS, Gheorghe Bercea si Constantin Buza, impreuna cu Emilia Trus au fost trimisi in judecata de procurorii PNA pentru abuz in serviciu, fals si uz de fals, fiind acuzati ca au prejudiciat bugetul fondului de asigurari sociale si de sanatate cu peste opt miliarde lei. Potrivit rechizitoriului, in luna noiembrie 2000, Constantin Buza, in calitate de director, a incredintat contractul de executie a lucrarilor de constructie la noul sediu al CAS prin metoda achizitiei dintr-o singura sursa, incalcind astfel prevederile legale. Ulterior, Gheorghe Bercea, tot in calitate de director general, la acea data, a acceptat incheierea nejustificata a unor acte aditionale cu societatea contractanta, SC Aispa Stars "â"¢95 SA Focsani, reprezentata de Corneliu Prunache, pretul lucrarilor fiind de doua ori mai mare fata de cel stabilit initial. Emilia Trus, care a iesit intre timp la pensie, a fost acuzata ca si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, in sensul ca nu a facut control financiar preventiv al actelor emise de constructor si nu a verificat veridicitatea documentatiei dirigintelui de santier. In materialul de urmarire penala se mai arata ca, pe fondul savirsirii acestor infractiuni, s-a constatat o criza financiara la nivelul unitatii, care a dus la o deteriorare a serviciilor oferite populatiei din zona.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.