Național

Crestinii il sarbatoresc astazi pe Sf. Ioan Botezatorul

Iulia Crețu
7 ian 2006 779 vizualizări
Ion este cel mai intilnit nume din Vrancea.

Peste 30.000 de vrinceni isi sarbatoresc astazi ziua onomastica. Mii de Ion, Ioan, Ioane si Ionuti petrec astazi ziua numelui. Istoria numelor derivate de la Sf. Ioan este una indelungata, ea tinind de apropierea dintre Fiul lui Dumnezeu si cel care L-a botezat. Sarbatoarea Soborului Sf. Ioan reprezinta un preafrumos ecou liturgic al Praznicului Bobotezei, dar ne aminteste, totodata, atit de credinta lui Ioan fata de Mintuitorul Iisus Christos, cit si de admiratia Mintuitorului pentru Sfintul Sau Botezator. Sfintele Evanghelii ne prezinta marturii ale pretuirii si admiratiei reciproce, care ne reveleaza momente semnificative ale conlucrarii lor pentru mintuirea neamului omenesc. "Eu botez cu apa; dar in mijlocul vostru se afla Acela pe Care voi nu-L stiti; este Cel care vine dupa mine", le-a spus Ioan Botezatorul celor adunati la riul Iordan pentru a fi botezati. Cind Ioan L-a vazut pe Iisus venind spre botez, a exclamat: "Iata Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridica pacatul lumii. Acesta este despre Care eu am zis: Dupa mine vine un barbat, dar ca sa fie aratat lui Israel, de aceea am venit eu, botezind cu apa", sta scris in Biblie. Ioan depune cea mai pretioasa marturie dintre toate cele rostite pina acum despre existenta Fiului lui Dumnezeu: "Am vazut Duhul coborindu-Se din cer, ca un porumbel si a ramas peste El. Si eu nu-L cunosteam pe El, dar Cel ce m-a trimis sa botez cu apa, Acela mi-a zis: Peste Care vei vedea Duhul coborindu-Se si raminind peste El, Acela este Cel ce boteaza cu Duh Sfint. Si eu am vazut si am marturisit ca Acesta este Fiul lui Dumnezeu". "Ziarul de Vrancea" ureaza un sincer La Multi Ani cu sanatate si implinirea tuturor dorintelor pentru toti vrincenii care astazi isi serbeaza ziua onomastica.



Dupa cum ne-au precizat lucratorii SEIP, Ion este cel mai intilnit nume din Vrancea. Printre sarbatoritii zilei se numara si prefectul Ion Oprea, consilierii locali Ioan Liviu Oloeriu, Ion Vlase, Ioan Constantin, presedintele Tribunalului Vrancea, Ion Imparatu, presedintele Judecatoriei Focsani, Ionel Partene, director ANIF, Ionel Cel-Mare, directorul Penitenciarului, Ioan Nicolae Moise, directorul Spitalului Judetean, Ionica Serea, arbitru Divizia A, Ion Lefter, prim-procuror de pe linga Parchetul Vrancea, Ion Braileanu, seful Politiei Focsani, Ionel Popescu, adjunctul sefului IJP Vrancea, Ionel Balerca, seful Serviciului de Investigare a Fraudelor, Ionel Dumitrache, seful Biroului de Ordine Publica, Ion Bitca, sef interimar Politia Adjud, Ioan Vaida, directorul Liceului de Muzica si Arte Plastice, Ion Diaconu, director la Transport Public, Ioan Dica, director CEC, Ion Calin, director RIB, Ion Roman, presedintele patronatului IMM, Ionut Pocovnicu, inspector de specialitate Centrul de prevenire antidrog, Ionica Dobrin, sef

centru "Sf. Maria" Golesti, Ion Ionita, purtator de cuvint Directia Silvica, Ion Dima, sef interimar Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si multi altii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.