Național

PDL sprijina propunerea de reducere a concediului pentru mame

Ziarul de Vrancea
30 nov 2010 428 vizualizări
Daca se vor intoarce mai devreme la serviciu, mamele vor primi de la stat un "bonus" de 500 de lei lunar

BPN al PDL a decis ieri sa sustina propunerea ministrului Muncii, Ioan Botis, ca mamele aflate in concediu de crestere a copilului sa primeasca timp de un an 85% din salariu, apoi acestea sa fie incurajate sa se intoarca la serviciu, primind 500 de lei lunar, timp de inca 12 luni. "Ministrul Muncii are sprijinul nostru pentru varianta propusa de dinsul, aceasta varianta prevede pastrarea sumelor pentru care se da ajutorul pentru mame, timp de 12 luni, adica minim 600 de lei, nu mai mult de 3.400 de lei, in cuantum de 85% din salariul pe ultimele 12 luni", a declarat vicepresedintele PDL Cristian Boureanu. El a aratat ca dezbaterile din BPN au fost in legatura cu pastrarea acestui cuantum, dar si cu perioada in care se va acorda aceasta suma. Boureanu a aratat ca femeile care au "curajul" sa-si asume raspunderea unei decizii de a naste un copil si au servicii bune trebuie sa fie incurajate sa se intoarca la serviciu, primind o suma de 500 de lei lunar, pentru cele care se intorc in cimpul muncii dupa primele 12 luni. "Vom incuraja astfel femeile care se intorc la munca", a afirmat Boureanu. întrebat daca exista vreo optiune pentru mamele care doresc sa mai stea acasa cu copilul mai mult de un an, Boureanu a raspuns: "Nu exista aceasta optiune". El a adaugat ca exista o optiune pentru cei care vor sa se intoarca si mai repede de un an, dupa patru-cinci luni. "Noi am fixat de la sapte luni", a daugat Boureanu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.