Național

Ministrul de Externe gasit vinovat de discriminare

Ziarul de Vrancea
26 nov 2010 441 vizualizări
Fiind la prima abatere, Teodor Baconschi a scapat doar cu un avertisment

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) l-a gasit pe ministrul de Externe, Teodor Baconschi, vinovat pentru discriminare, in contextul afirmatiei sale legate de romi si infractionalitate. Ministrul a fost sanctionat cu un avertisment, au declarat ieri surse din institutie. "Am analizat, in consiliu, o plingere referitoare la afirmatiile domnului Baconschi despre romi si infractionalitate si am ajuns la concluzia ca acestea reprezinta un act de discriminare", au spus sursele citate. Baconschi a primit drept sanctiune o recomandare. "Asta inseamna ca, la o eventuala abatere, va fi considerat recidivist si va fi amendat, insa noi speram sa nu se ajunga acolo", au mai precizat sursele citate. Acestea nu au putut preciza care a fost rezultatul exact al votului in cazul Baconschi. Conform legii, ministrul de Externe poate contesta in instanta decizia CNCD.

Mai multe zeci de organizatii nonguvernamentale au cerut demisia sau demiterea ministrului de Externe, reprezentantii acestora declarindu-se nemultumiti de un fragment dintr-un discurs al demnitarului pe care il considera "rasist". "Avem niste probleme fiziologice, naturale, de infractionalitate in sinul unora dintre comunitatile romanesti, in special in rindul comunitatilor cetatenilor romani de etnie rom", este declaratia in urma careia ONG-urile au sesizat CNCD.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.