Național

Cum se apara CheluFatuloiu se tirguia cu mine ca o femeie

Ziarul de Vrancea
26 nov 2010 486 vizualizări
cei patru acuzati in dosarul "mita la MAI" ramin in arest n Catalin Chelu l-a ironizat ieri in fata instantei pe denuntatorul sau, Dan Fatuloiu n un alt invinuit in dosar sustine ca a fost santajat de fiul fostului secretar de stat

Cei patru acuzati din dosarul "mita la MAI" vor fi cercetati in continuare in stare de arest preventiv, ca urmare a deciziei de ieri a Curtii de Apel Bucuresti (CAB), care a respins contestatiile inculpatilor. In fata instantei, Catalin Chelu a afirmat ca Dan Fatuloiu ajunsese sa se tirguiasca cu el "ca o femeie" pentru a-l convinge sa ii dea banii in biroul sau de la MAI, iar dupa ce l-a refuzat, s-a oferit sa mearga la masina. Chelu a declarat ca Fatuloiu i-ar fi spus: "Hai sa vorbim cum o rezolvam, ce-mi oferi?", iar Chelu i-a raspuns: "Hai ca-ti dau o casa". El a adaugat ca discutiile au continuat pina la momentul in care Dan Fatuloiu l-ar fi intrebat: "Dar pentru fi-miu ai o casa?", moment in care Chelu i-ar fi replicat: "Da". "Fatuloiu s-a oferit sa vina cu mine la masina, cind i-am zis ca nu-s nebun, sa vin cu bani acolo. Secretarul de stat m-a provocat. Fatuloiu ajunsese la un moment dat sa se tirguiasca cu mine: «Vino, te rog, la mine». Se tirguia ca o femeie, numai, numai sa-i duc banii acolo (n.r. - in birou). Cind a vazut ca nu-i aduc banii acolo, el s-a oferit si a venit cu mine la masina", a sustinut Catalin Chelu in fata instantei.


Nu e inculpat, e victima, nu e mita, e santaj


Stefan Badea, si el arestat preventiv in dosarul "mita la MAI", a declarat ieri in fata magistratilor ca a fost santajat de Alexandru Fatuloiu in legatura cu o executare silita si ca el s-a dus la fostul secretar de stat in MAI sa ii spuna ca este santajat de fiul acestuia. "Am fost santajat cu executare silita de catre Alexandru Fatuloiu si am fost interceptat in mai multe rinduri de catre acesta. Tin sa precizez ca toate interceptarile, cite am vazut pina acum, sint trunchiate. Eu m-am dus la Dan Valentin Fatuloiu sa-i spun secretarului de stat ca fiul sau ma santajeaza", a sustinut Badea in fata instantei. Antonel Bunu, arestat si el in acelasi dosar, a spus ca si asupra sa s-au facut presiuni din partea lui Alexandru Fatuloiu. El a precizat ca fiul fostului secretar de stat dorea obtinerea unor contracte si beneficii din partea combinatului Alprom. "înca din luna aprilie eram tocati sistematic de Alexandru Fatuloiu, caz in care mi s-au trimis acte si unele documente din niste dosare cu care eram amenintati. Probabil s-a dorit ca eu sa joc un rol de mediere in acest caz", a aratat Antonel Bunu in declaratia sa. Al patrulea arestat in acest dosar, Gabriel Constantinescu, a dat o scurta declaratie in fata judecatorilor, aratind ca a mers impreuna cu Stefan Badea la chestorul Dan Valentin Fatuloiu, la insistentele lui Badea.

Curtea de Apel Bucuresti a judecat ieri contestatiile lui Catalin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu si Stefan Badea fata de deciziile de arestare preventiva a lor pentru 29 de zile in dosarul "mita la MAI".

Dan Fatuloiu, alaturi de fiul sau, Alexandru (n.r. - administrator a sase firme), l-a denuntat pe Catalin Chelu ca a vrut sa-l mituiasca, in schimbul rezolvarii favorabile a celor 48 de dosare penale in care omul de afaceri este cercetat. Valoarea mitei se ridica la un milion de euro.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.