Național

Basescu despre politisti

Ziarul de Vrancea
18 nov 2010 512 vizualizări
"Baietii care au facut striptease aruncindu-si sepcile, acum îsi arunca caracterul la TV" n presedintele nu i-a iertat pe politisti dupa mitingul desfasurat in octombrie, in fata Palatului Cotroceni n intre timp, IPJ Neamt a intrat in "zodia" controalelor, dupa ce in presa au aparut informatii privind posibile complicitati intre politisti si interlopi

Presedintele Traian Basescu le-a vorbit ieri ministrilor, in sedinta de guvern, despre situatia de la Ministerul de Interne. Seful statului n-a scapat ocazia sa-i critice din nou pe sefii Politiei. "Nu voi evita nici subiectul a ceea ce se intimpla la Ministerul de Interne, adica la baietii care au inceput sa faca striptease aruncindu-si sepcile. Acum isi arunca caracterul pe toate televiziunile. Ne asteptam si la alte evolutii", a spus Basescu, la inceputul sedintei de guvern. Seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, chestor sef de politie Dan Valentin Fatuloiu, i-a propus ministrului de Interne, Traian Igas, schimbarea din functie a sefului Politiei Neamt, comisar-sef Aurelian Vasea Soric, in urma asasinatului de duminica. Ultimul isi exrimase marti mirarea ca jurnalistii au etichetat victima asasinatului ca fiind membru al unui clan interlop. "De ce este Marar interlop? Doar pentru ca dadea bani cu camata?", a intrebat, cu lacrimi in ochi, Aurelian Soric.


Politia din Neamt, luata la puricat


Opt ofiteri din Ministerul Administratiei si Internelor condusi de chestorul principal Aurel Vladescu au inceput ieri la sediul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Neamt verificarile privind managementul acestui inspectorat, urmind sa prezinte raportul anchetei intr-o saptamina. "Am venit sa verificam situatia manageriala de la Politia Neamt. Avem la dispozitie o saptamina pentru a face aceste verificari, iar dupa finalizarea controlului, care are loc in regim de urgenta, ii vom prezenta rezultatele domnului Traian Igas, ministrul Administratiei si Internelor", a declarat Aurel Vladescu. Verificarile Corpului de control al ministrului Administratiei si Internelor vin dupa ce Aurelian Soric, a fost acuzat ca ar "pactiza" cu lumea interlopa. într-o conferinta de presa sustinuta marti, Soric a lansat acuzatii grave asupra magistratilor, sustinind ca sint si procurori care dau bani cu camata si la adresa lucratorilor din serviciile secrete care nu si-au facut treaba si nu l-au monitorizat pe Cristian Chilat - presupusul asasin al lui Gheorghita Mararu.


Masuri extraordinare de protectie la inmormintarea lui Mararu


Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Gheorghita Mararu a fost dus ieri la Roznov, iar cortegiul funerar, format din 15 autoturisme de lux, a fost insotit, pina la destinatie, de echipaje ale Serviciului de Interventie Rapida din cadrul IPJ. Oamenii legii urmeaza sa asigure masuri de paza si la biserica, precum si cu ocazia funeraliilor de astazi, potrivit inspectorului principal Catalina Badeanu, purtator de cuvint al IPJ Neamt. Timp de doua zile, pe strada Liliacului, din Piatra Neamt, unde se afla vila lui Gheorghita Mararu, circulatia s-a desfasurat ingreunat intrucit pe ambele parti ale strazii s-au aflat zeci de masini de lux, din care coborau prieteni ai celui ucis pentru a-i aduce un ultim omagiu. în timp ce in curte s-au adunat zeci de prieteni ai familiei Mararu, in fata casei, dar si in apropiere s-au aflat in permanenta doua echipaje ale Politiei si Jandarmeriei, precum si un echipaj al unei firme de paza din oras. Masurile preventive de protectie au fost dispuse de seful Politiei Neamt, pentru a preintimpina producerea vreunui alt eveniment. La inmormantarea lui Mararu sint asteptate sute de persoane, prieteni si cunoscuti ai familiei, precum si o multime de curiosi sau localnici din imprejurimi. Aurelian Soric a declarat ca "exista riscul petrecerii unor evenimente", motiv pentru care numeroase forte de ordine - jandarmi, politisti, mascati si ofiteri de informatii - vor fi prezente la funerarii pentru a supraveghea participantii. De asemenea, pina pe 19 noiembrie, in municipiul Piatra Neamt si in localitatile limitrofe vor actiona, in sistem integrat, echipaje mixte de politisti si jandarmi.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.