Național

Cei doi piloti vor fi inmormintati cu onoruri militare

Ziarul de Vrancea
3 nov 2010 559 vizualizări
Cei doi piloti ai avionului MiG 21 LanceR care s-a prabusit, luni, linga comuna Calarasi, din judetul Cluj, vor fi înmormintati, astazi si miine, cu onoruri militare, la Tirgu Mures, respectiv la Cimpia Turzii, afirma surse militare.

"Cei doi piloti vor fi inmormintati cu onoruri militare. Sorin Avram va fi inmormantat miercuri, de la ora 14.00, la Tirgu Mures, iar Laurentiu Chirita o zi mai tirziu, la Cimpia Turzii, de la aceeasi ora. S-a hotarit sa fie inmormintati in zile diferite pentru a putea ajunge toti colegii lor la inmormantarea fiecaruia", au afirmat sursele citate. Potrivit acestora, la slujbele de inmormintare sint asteptati oficiali ai Ministerului Apararii Nationale, nefiind exclusa participarea ministrului Gabriel Oprea. Pe de alta parte, prim-procurorul Parchetului Militar de pe linga Tribunalul Militar Cluj, Viorel Siserman, a declarat ieri ca informatiile vehiculate in ultima perioada potrivit carora ca cei doi piloti nu s-ar fi catapultat pentru a evita coliziunea avionului cu locuinte din comuna Calarasi sint "speculatii". "în cadrul anchetei se analizeaza datele cutiei negre, comunicarile turnului de control, se verifica resturile epavei. Este vorba de o parere a specialistilor. Nu prea se pune baza pe declaratiile martorilor. Informatiile din presa privind faptul ca cei doi piloti ar fi evitat niste case sint speculatii", a spus Siserman.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.