Național

Piratilor romani nu le va fi taiata conexiunea la internet

Ziarul de Vrancea
3 nov 2010 449 vizualizări
n Romania nu are in plan sa introduca in urmatorii ani o lege precum cea din Franta unde cei care pun la comun in retea cantitati mari de continut piratat risca sa ramina pina la un an fara conexiune de internet

"Franta este un caz aparte si nu ne comparam cu ei. Regimul sanctionator din Romania este printre cele mai ridicate din Europa iar in multe state exista principiul oportunitatii si se prefera ca resursele sa fie alocate pentru cercetarea marilor fraude, nu pentru prejudicii mici" a declarat ieri pentru HotNews.ro, Dan Bucur, seful Directiei de Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Politiei. Franta a inceput sa aplice in octombrie, dupa aproape doi ani de controverse, asa numita "lege Hadopi", supranumita si legea "celor trei lovituri" care poate sa-i lase chiar si fara conexiune internet pe cei care fac file-sharing masiv cu continut piratat pe internet. In prima etapa, utilizatorul care pune la comun mult continut protejat de drepturi de autor primeste un mail de atentionare, iar in a doua etapa i se va expedia o scrisoare oficiala. Daca in contiuare utilizatorul incalca legea, instanta poate decide, pe baza probelor depuse la dosar, suspendarea conexiunii la internet pe o perioada intre doua luni si un an, interval in care abonatul trebuie sa achite in continuare facturile la internet. "Atit timp cit UE nu ia masuri de natura asta, nici noi nu le vom lua, iar daca atitudinea in UE se modifica, noi ne vom alinia. Franta a fost o exceptie si nu s-a bucurat de mare popularitate in mediul de specialitate si nici in alte tari", spune Bucur.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.