Național

Pe Facebook, Romania are trei Patriarhi

Ziarul de Vrancea
3 nov 2010 454 vizualizări
Este vorba despre trei conturi false facute de utilizatorii site-ului de socializare n BOR a cerut inchiderea lor pentru ca nici unul nu a primit binecuvintarea Patriarhului

Patriarhia Romana a precizat ieri, dupa ce pe platforma de socializare Facebook au aparut trei conturi care par a fi atribuite PF Daniel, ca acestea sint initiative personale ale unor utilizatori anonimi si ca ele functioneaza desi patriarhul a cerut de mai multe ori inchiderea lor. "Nici unul dintre aceste conturi nu are acordul sau binecuvintarea Patriarhului Romaniei, ci sint initiative personale ale unor utilizatori anonimi", precizeaza Patriarhia Romana, intr-un comunicat de presa. Patriarhia sustine ca desi a sesizat de mai multe ori administratorul Facebook asupra acestor conturi false atribuite PF Daniel si a solicitat inchiderea acestora, totusi ele continua sa functioneze si sa induca in eroare pe cei care le acceseaza. Pe Facebook exista trei conturi care, dupa nume, par a-i apartine Patriarhului Daniel.

Unul dintre ele este realizat sub numele "Preafericitul Patriarh", insa informatiile din profilul realizat de utilizatorul care foloseste acest nume arata ca el nu este una si aceeasi persoana cu patriarhul. Spre exemplu, la categoria "preferinte muzicale", utilizatorul a completat "black metal", muzica preferata de culturile sataniste. Totusi, titularul acestui cont a reusit sa adune 20 de prieteni.


"Bat cimpii cit cuprinde"


Un alt cont este facut sub numele "Patriarhul Daniel Dani Boo", utilizatorul folosind o fotografie de-a patriarhului Daniel. Si in acest caz, informatiile din profilul realizat de utilizator arata ca respectivul cont este o gluma. Astfel, la "Biografie", titularul contului a scris "imi place sa bintui pe unde apuc, sa bag frica in oameni", iar la rubrica "Citate favorite" apare mesajul "bat cimpii cit cuprinde...". Titularul acestui cont are 289 de prieteni. Cel de-al treilea cont, realizat sub numele "Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane", este un "brand page" si nu un cont de utilizator, ceea ce inseamna ca nu te poti "imprieteni" cu titularul, ci poti sa "apreciezi" respectivul produs. Este genul de cont de Facebook la care au apelat majoritatea persoanelor publice, care in acest fel au "fani" nu "prieteni". Pagina nu contine nici un fel de informatie despre titularul sau. Cel care l-a realizat a postat doar aproximativ 30 de fotografii cu subiect religios, avind, pina in prezent, aproape 40 de "fani".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.