Național

Europarlamentarii romani, campioni la chiul

Ziarul de Vrancea
2 nov 2010 434 vizualizări
potrivit unui studiu publicat ieri, eurodeputatii romani sint printre cei mai chiulangii, sint lipsiti de influenta dar buni de gura n intorsi in tara, ei incearca sa isi prezinte activitatea nesemnificativa exagerindu-i importanta

Prezenta individuala a europarlamentarilor romani la lucrarile PE este in crestere, dar in ansamblu nivelul de prezenta al delegatiei romane ramine printre cele mai scazute, aceasta incheind primul trimestru din al doilea an al legislaturii pe pozitia 24 din 27 de tari, potrivit unui raport. Studiul cu tema "Europarlamentarii la raport: cum ne reprezinta in Europa?" lansat ieri de Institutul European pentru Democratie Participativa Qvorum, arata ca activitatea eurodeputatilor romani in actuala legislatura a PE este "nesatisfacatoare". Studiul arata ca delegatia romaneasca din PE nu a reusit inca sa fructifice potentialul de influenta, calculat ca fiind al saptelea in PE, tinind cont de numarul de deputati si de functiile detinute. Prezenta europarlamentarilor romani la sedintele PE este in continuare foarte scazuta. Studiul arata ca prezenta individuala a majoritatii eurodeputatilor romani este in crestere, fenomenul producindu-se mai ales dupa momentul mediatizarii activitatii acestora de catre presa din Romania. Raportul mentioneaza in acest sens cazul lui Traian Ungureanu (PDL) care in primul an de mandat a avut o prezenta medie de 74,14%, iar in prima parte a celui de-al doilea an de mandat nu a inregistrat nici o absenta. Prezente in crestere au de asemenea europarlamentarii Viorica Dancila (PSD), Renate Weber (PNL), Adina Valean (PNL), Cristian Busoi (PNL), Norica Nicolai (PNL) si Sebastian Bodu (PDL), precizeaza studiul care arata in schimb ca Ioan Mircea Pascu (PSD) are o scadere a prezentelor de 43%. De asemenea, printre eurodeputatii romani a caror prezenta este in scadere se mai numara Adrian Severin (PSD), Claudiu Tanasescu (PRM), Rares Niculescu (PDL) si Corneliu Vadim Tudor (PRM).


Vorba multa, responsabilitate putina


Raportul indica faptul ca eurodeputatii romani sint fruntasi la activitatile pentru care nu este nevoie de sustinere din partea colegilor din delegatiile nationale sau din partea grupului politic din care fac parte. Astfel, ei sint foarte activi in ceea ce priveste luarile de cuvint. De altfel, la luarile de cuvint Romania ocupa locul al patrulea intre cele 27 de stat reprezentate in PE, in crestere cu cinci pozitii fata de mandatul precedent. Pe de alta parte, Romania ocupa locul al paisprezecelea in functie de numarul de intrebari formulate de eurodeputatii sai, fata de locul 18 in mandatul precedent, locul al saselea in functie de numarul de amendamente formulate (fata de locul al patrulea in mandatul precedent) si locul al cincilea in functie de numarul de rezolutii (fata de pozitia 20 in mandatul precedent). Exista si o ameliorare in ceea ce priveste "activitatile de substanta", constata studiul citat, mentionind ca la alocarea de rapoarte europarlamentarii romani ocupa pozitia 15 fata de 20 in mandatul precedent.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.