Național

Marile confederatii sindicale anunta mitingul toamnei

Ziarul de Vrancea
1 oct 2010 530 vizualizări
Liderii confederatiilor sindicale au ajuns ieri la un acord privind organizarea unor proteste comune, la care se mizeaza pe participarea a 70.000 - 80.000 de oameni.

Presedintele confederatiei Cartel Alfa, Bogdan Hosu, a declarat, la finalul discutiilor, ca pina luni, fiecare confederatie isi va consulta membrii in privinta viitoarelor actiuni de protest, urmind ca liderii tuturor confederatiilor sa aiba o noua intilnire cind vor decide o strategie comuna si planul pentru viitoarele actiuni de protest. Hosu a precizat ca protestele vor fi organizate pentru rezolvarea problemelor care tin de salariul minim pe economie, de crearea de noi locuri de munca, Legea pensiilor si cea a salarizarii. Liderul Cartel Alfa a mai spus ca inclusiv politistii au cerut organizarea de actiuni comune de protest. Presedintele CNSRL Fratia, Marius Petcu, a declarat ca toate actiunile anuntate pina pe 7 octombrie de catre sindicalisti ramin in picioare, dar a precizat ca liderii confederatiilor iau in calcul posibilitatea aminarii mitingului de protest organizat de Ziua Mondiala a Muncii Decente in 7 octombrie, intrucit timpul ar putea fi prea scurt pentru a putea mobiliza circa 70-80 de mii de oameni in actiunea comuna pe care o doresc sindicatele. Un alt motiv pentru care mitingul din 7 octombrie ar putea fi aminat il reprezinta actiunile de protest ale sindicalistilor din educatie care vor avea loc in 5 octombrie. Liderii confederatiilor sindicale iau in calcul faptul ca cei 10.000 de sindicalisti din educatie, care vor iesi in strada in 5 octombrie ar putea fi mai greu mobilizati sa protesteze din nou peste alte doua zile. Presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin a afirmat ca decizia privind stabilirea calendarul comun de proteste va fi luata, luni, intrucit este asteptata si hotarirea CSAT, sindicalistii precizind ca nu este exclus "sa apara surprize". "Ne asteptam la restrictionarea unor drepturi sindicale sau la desfiintarea unor structuri sindicale", a declarat Costin.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739411 zile, 9 ore, 27 minute, 24 secunde
Nu mai atacati in gol la Guvern! Dati jos SURSA RAULUI de la Cotroceni. Daca pica Guvernul Boc, SURSA RAULUI il va numi tot pe el, ca este de la prtidul majoritar. Nu vreti sa intelegeti ca strigati citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.