Național

Basescu amenintat cu suspendarea

Ziarul de Vrancea
24 sep 2010 453 vizualizări
Suparati de reactia presedintelui in scandalul Legii pensiilor, liderii PSD si PNL par mai hotariti ca oricind sa demareze procesul de suspendare a sefului statului n cei doi sint temperati de un vice liberal care recunoaste ca opozitia nu dispune de majoritatea necesara n protagonistii isi arunca epitete dintre cele mai grele

Liderul PSD, Victor Ponta, a anuntat ieri ca social-democratii vor declansa procedura de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, daca acesta va promulga Legea pensiilor. El sustine ca, prin promulgarea acestui act normativ, ar legitima frauda care s-a produs in Parlament. El a facut apel la toate grupurile parlamentare, inclusiv la cele din actul guvernamental, sa sprijine un astfel de demers al social-democratilor. Iar raspunsul nu s-a lasat prea mult asteptat. "Nu ezitam in ceea ce priveste suspendarea presedintelui. Promulgarea unei legi fraudate este un motiv de suspendare", declarat liderul PNL, Crin Antonescu. Totusi, viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a afirmat, tot ieri, ca in prezent nu se poate discuta despre suspendarea din functie a presedintelui, in conditiile in care opozitia nu detine majoritatea in Parlament.


Mincinos, securist, pacatos


Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ieri ca Traian Basescu este "un mincinos" pentru ca ei doi nu s-au intilnit niciodata intre anii 2000 si 2007. Liberalul a adaugat ca actualul sef al statului nu l-a ajutat in nici un fel pentru candidatura sa la Parlament in 2004. "Cu discutii de birou sau altfel de discutii poate sa-i mearga cu altii, dar nu poate sa-i mearga cu mine", a precizat liderul PNL. El spune ca, in anul 2004, a candidat la Camera Deputatilor din partea Aliantei D.A., iar Traian Basescu nu era presedintele acesteia, ci doar candidat din partea aliantei. Antonescu a mai declarat ca listele pentru alegerile parlamentare au fost stabilite de fiecare din cele doua partide care formau Alianta D.A. "Traian Basescu minte. Traian Basescu pacatuieste grav fata de tara asta pentru ca o face de ris", a mai spus liderul PNL. Declaratia sa vine dupa ce, miercuri seara, presedintele a afirmat ca l-a ajutat pe Antonescu "intr-un moment de criza", in 2004, cind organizatia de Tulcea nu-l mai "primea" sa candideze la alegerile parlamentare si, la rugamintea lui Theodor Stolojan, l-a pus pe lista de la Bucuresti.

Si Victor Ponta a reactionat ieri la afirmatiile presedintelui, potrivit carora i-ar fi cerut ajutorul acestuia pentru a candida la primaria capitalei. "O reactie de securist, o reactie de om corupt, o reactie de hot care este prins la furat si care incearca sa arunce pe toti ceilalti responsabilitatea pentru faptele sale", a spus Ponta. El le-a prezentat jurnalistilor cartea sa de identitate, mentionind ca domiciliul sau este in satul Baia de Fier din judetul Gorj si, chiar daca ar fi dorit sa candideze pentru primaria generala a capitalei, nu ar fi putut.


Imaturi politic si ipocriti


In replica, Traian Basescu le-a atras ieri public atentia celor doi lideri ai opozitiei ca dau dovada de "imaturitate politica" prin modul in care se raporteaza la Legea pensiilor. "Ultimele afirmatii ale domnilor Ponta si Antonescu reprezinta o noua dovada de imaturitate politica. Ele arata, mai degraba, preocuparea pentru a capitaliza politic o situatie dificila cu care se confrunta pensionarii din Romania", se arata intr-un comunicat al Administratiei prezidentiale. "Asa cum cei doi stiu, dar din ipocrizie nu spun, Legea privind sistemul unitar de pensii publice nu se afla la promulgare, ci in control de constitutionalitate, ca urmare a faptului ca a fost contestata de un numar de parlamentari ai PNL si PSD", adauga Turcan.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.