Național

Basescu ii numeste ticalosi pe cei care au aplaudat majorarea pensiilor

Ziarul de Vrancea
8 sep 2010 411 vizualizări
Presedintele arata cu degetul spre guvernarea PNL care si-ar fi cumparat astfel voturile obtinute in 2008

Prezent la Dornesti-Suceava pentru a inspecta lucrarile la digul din localitate, presedintele Traian Basescu a declarat ieri ca situatia tarii nu este dramatica, dar cea a fondului de pensii, da. "Un deficit de 3,6 miliarde de euro nu este joaca", a spus seful statului, precizind ca "ticalosii care au cumparat voturi pacalindu-i pe pensionari ca le pot dubla pensiile tipa acum". Fiind intrebat daca banii pentru echilibrarea bugetului de pensii vor fi luati tot de la FMI, presedintele le-a raspuns jurnalistilor: "Vedem. Variantele sint multe. Cind aplaudati ca se cumparau voturi cu dublarea pensiilor vinovat era presedintele, ca nu vrea marirea pensiilor".

Presedintele Traian Basescu i-a spus, luni dimineata, sefului delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, ca trebuie vazut cit de mult se va mai cheltui pentru costuri sociale, Romania avind un deficit de aproape 3 miliarde de euro, "ceea ce este dramatic" si ca trebuie reduse "toate bugetele".

Raspunsul liberalilor nu s-a lasat mult timp asteptat. Fostul premier, Calin Popescu Tariceanu a catalogat afirmatiile presedintelui drept iresponsabile si nedemne de un sef de stat. Pe de alta parte, vice-liderul deputatilor PNL Eugen Nicolaescu a declarat ca Traian Basescu este "ticalosul" in aceasta problema pentru ca minte in legatura cu cifra deficitului la fondul de pensii.


Basescu pentru reprezentanul unei firme: "Ne luam de ciuf"


Seful statului s-a aratat nemultumit si de stadiul lucrarilor la digul din localitatea nemteana, el avertizindu-l pe reprezentantul uneia din firmele care lucreaza la constructie ca daca nu sa finalizeaza lucrarea la termen il va lua "de ciuf". "Din timp inseamna miine. Daca nu, ne luam de ciuf. Aici eu am promis oamenilor ca se face digul", a spus Basescu. în timp ce se pregatea sa plece din zona, presedintele s-a intors si l-a invitat pe reprezentantul firmei respective in masina sa, pentru a merge impreuna la baza unde se afla utilajele. Reprezentantul companiei i-a spus insa presedintelui ca in baza sint "vreo doua" utilaje, iar restul sint la lucru. "M-am lamurit", a concluzionat Basescu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.