Național

Fratia motiunii de cenzura

Ziarul de Vrancea
2 sep 2010 494 vizualizări
PSD si PNL au trecut peste "incompatibilitatile doctrinare" si fac front comun impotriva Guvernului Boc n pactul dintre cele doua partide va produce efecte si la nivel local

Reprezentantii PSD, PNL si PC au cazut ieri de acord privind depunerea unei motiuni de cenzura la adresa Cabinetului Boc. Dincolo de incercarea de a da jos actualul Executiv, cele trei partide au decis sa colaboreze la formarea unui "Guvern de criza" si au stabilit un parteneriat politic la nivel local. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat dupa intilnirea cu PSD, ca cele doua formatiuni urmeaza sa convina asupra unui guvern de criza, care sa fie instalat "a doua zi" dupa caderea actualului Cabinet. Liberalul a precizat ca reprezentantii celor doua partide vor trece imediat la redactarea programului de guvernare. în ceea ce priveste propunerea de prim-ministru, Antonescu a spus ca acesta va fi convenit impreuna, el reiterind pozitia PNL privind un premier independent. Potrivit liderului liberal, "guvernul de avarie" convenit de opozitie va fi unul asumat politic, fiecare formatiune urmind sa desemneze ce ministri doreste.

O pozitie asemanatoare a avut si presedintele PSD, Victor Ponta. Despre sansele de reusita ale motiunii de cenzura, social-democratului a precizat ca se poarta deja discutii cu alti parlamentari dispusi sa sustina demersul. "Ca si in iunie, o sa votam la vedere", a adaugat liderul PSD.


Noua "coalitie" va avea intilniri saptaminale


Prezent la intilnire, presedintele PC, Daniel Constantin, a anuntat la finalul dezbaterii ca premierul guvernului de criza va trebui sa isi dea demisia dupa organizarea alegerilor anticipate. Acest guvern interimar

va trebui totusi sa aiba un program de guvernare, a subliniat conservatorul. întrebat daca la intilnire s-a discutat despre pasii constitutionali care pot conduce la anticipate, Constantin a subliniat ca primul pas important este acela de formare a unei majoritati parlamentare. "Ulterior se va decide momentul depunerii motiunii, apoi cele trei partide vor merge cu un premier la Cotroceni si vor incerca sa impuna acel premier", a adaugat liderul PC. Potrivit conservatorului, liderii PSD, PNL si PC au convenit sa aiba o colaborare parlamentara mai strinsa si au stabilit sa faca astfel de intilniri periodic, cel mai probabil in fiecare luni.

In urma cu citeva saptamini, Crin Antonescu si Victor Ponta aveau optiuni diferite in ceea ce priveste colaborarea pentru formarea unui Guvern. Presedintele PSD ii acuza pe liberali ca se pregatesc sa intre la guvernare in toamna alaturi de PDL, iar Crin Antonescu sugera ca Ponta s-a "inteles" cu Basescu in ce priveste o eventuala suspendare.


************************


Un vapor turcesc s-a "inecat" in apropierea tarmului romanesc

n nava incarcata cu fier vechi s-a inclinat brusc la putin timp dupa ce parasise portul Constanta cu destinatia Istanbul


Un vas sub pavilion turc, incarcat cu fier vechi, s-a scufundat ieri in apropierea portului Constanta, in pofida incercarilor echipelor de interventie de a-l salva. Ion Voicu, directorul Agentiei Romane de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare (ARSVOM), a declarat ca navele de interventie plecate sa salveze vaporul nu au mai putut face nimic. Nava s-a scufundat la o distanta de aproximativ sase mile marine de digul de larg al portului Constanta. "Nu am mai reusit sa salvam nava desi speram sa o putem face. Chiar in momentele in care incercam sa facem legaturile pentru a o putea tracta, a inceput sa ia apa puternic. Se pare ca usile erau deschise la bordul navei si dupa ce s-a inclinat, a luat apa si in doua-trei ore s-a scufundat", a declarat Ion Voicu. Acesta a precizat ca la fata locului vor ramine doua remorchere in cazul in care vor avea loc scurgeri de hidrocarburi din tancurile navei. Vasul "Medy", sub pavilion turcesc, incarcat cu 3.247 de tone de fier vechi, a plecat din portul Constanta cu destinatia Istanbul. La citeva ore de la plecare, echipajul, format din 17 navigatori, a anuntat ca nava ia apa, din motive necunoscute, si s-a inclinat cu circa 20 de grade, fiind in pericol de scufundare. Marinarii turci au fost salvati de un remorcher roman, membrii echipajului neavind nevoie de asistenta medicala.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.