Național

Avem 18.300 de biserici si doar 425 de spitale

Ziarul de Vrancea
3 aug 2010 536 vizualizări
Asociatia Secular-Umanista (ASUR) din Romania desfasoara o campanie de informare legata de afacerile si privilegiile Bisericii Orodoxe Romane.

In semn de protest fata de scutirea bisericii de la impozitul pe venituri, ASUR a amplasat in zona in care va fi amplasata "Catedrala Mintuirii Neamului" panouri publicitare cu mesajul "Nu-ti lasa banii in plata Domnului". ASUR arata ca in Romania sint 18.300 de biserici si doar 4.700 de scoli generale si 425 de spitale. "In Romania, in ultimii 15 ani, s-a inaugurat cite o biserica noua la fiecare doua zile, nota de plata fiind achitata, intr-o masura semnificativa, de bugetul de stat sau de catre bugetele locale. In Romania, in aceeasi perioada, din cauza unui buget insuficient alocat Ministerului Educatiei, s-au desfiintat peste 21.000 de unitati de invatamint "" echivalent cu disparitia a patru scoli in fiecare zi a fiecarui an!", se arata intr-un comunicat la ASUR. Reprezentatii asociatiei au trimis o scrisoare deschisa adresata autoritatilor prin care se solicita taxarea activitatilor economice ale cultelor si restrictionarea finantarii acestora din banul publice, intrucit sume importante scapa de fiscalizare si alimenteaza economia subterana.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.