Național

Aproape jumatate dintre romani regreta caderea comunismului

Ziarul de Vrancea
15 iul 2010 513 vizualizări
45% dintre romani regreta caderea comunismului, in timp ce 38% considera ca traiesc mai rau decit in perioada comunista, potrivit unui sondaj al Institutului Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES).

Totusi, 50% dintre repondenti au declarat ca nu regreta caderea comunismului, in timp ce 3% au spus ca nu stiu, iar 2% nu au raspuns. Cit priveste nivelul de trai de acum fata de cel din perioada comunista, 38% dintre subiectii sondajului au spus ca traiesc mai rau, 33% au apreciat ca traiesc mai bine, iar 23% considera ca traiesc la fel. In schimb, intrebati cum cred ca traiesc ceilalti oameni fata de perioada de dinainte de 1989, 54% dintre repondenti sint de parere ca se traieste mai rau, 23% mai bine, iar 9% la fel. 68% dintre repondenti nu ar dona bani pentru a grabi iesirea din criza si doar 29% ar face-o. Sondajul arata ca cetatenii nu ar accepta sacrificii precum reducerea numarului de posturi din administratia locala - masura pe care o resping 44% dintre repondenti - si reducerea numarului de posturi din administratia publica centrala - masura impotriva careia s-au pronuntat 43% dintre subiecti.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.