Național

Cezar Preda: Boc nu-si poate stapini Cabinetul

Ziarul de Vrancea
15 iul 2010 481 vizualizări
Vicepresedintele PDL a caracterizat situatia din Guvern: "Noi asistam, ca si dvs., la o chestiune incredibila: un Cabinet in care primul-ministru afla ultimul de ce spune cite un ministru ! Si totusi, nu doreste sa ia masuri!"

Vicepresedintele PDL, Cezar Preda, a declarat, ieri dimineata, la RFI, ca premierul Emil Boc a ajuns in situatia in care nu-l asculta nimeni si "stapineste" cu greu ministrii, sustinind ca pe Sebastian Vladescu ar trebui sa-l dea afara imediat pentru ca si-a permis sa "saboteze" un Cabinet intreg. "Sincer, sint foarte ingrijorat. Daca pina acum, in mediile politice si economice romanesti se vehicula faptul ca prim-ministrul cu greu isi poate stapini Cabinetul, iata, acum, in ultima perioada si noi, din interiorul Partidului Democrat vedem foarte clar acest lucru. Pentru mine, cel putin, nu este nici o surpriza ce-a facut ministrul Finantelor. El face acest lucru cind doreste, cum doreste, spune ce vrea. Prim-ministrul nu poate decit sa fie reactiv la ceea ce spune domnul Vladescu si mai vechi, daca tineti minte, domnul Seitan", a spus Preda. El a continuat cu pe aceeasi idee: "Imi pare rau pentru prim-ministru ca a ajuns de nu-l mai asculta absolut nimeni. Noi i-am atras atentia ca nu e bine sa vedem in ultima luna ca s-au luat decizii care nu sint agreate ba de Palatul Cotroceni, ba de Ministerul de Finante, ba de Cabinetul de la Palatul Victoria, in ansamblu. Ce sa-nteleaga cetatenii Romaniei, decit ca e un haos ? E vina primului-ministru. Primul-ministru trebuia sa-l dea afara imediat pentru aceste chestiuni, dar nu are puterea, nu e in stare sa faca acest lucru, ii e frica nu stiu de cine. Nu-mi dau seama cum isi permite un ministru sa saboteze un Cabinet intreg si sa-l duca in ridicol pina la urma pe primul-ministru, de fiecare data cind acesta incearca sa se preocupe de ceea ce are nevoie tara acum : sa scapam de inundatii, sa trecem peste criza".

Emil Boc afirmase ca ministrul Sebastian Vladescu nu a avut si nu are mandat sa vorbeasca despre renuntarea la cota unica sau introducerea impozitarii progresive si le-a solicitat tuturor membrilor Guvernului sa nu abordeze public asemenea teme in lipsa unei decizii a Executivului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.