Național

Bilantul inundatiilor: 65 milioane euro numai in Suceava

Ziarul de Vrancea
13 iul 2010 445 vizualizări
Autoritatile sucevene au initiat un proiect de act normativ prin care solicita fonduri pentru refacerea drumurilor judetene si comunale distruse sau avariate grav la inundatiile din perioada 28 iunie - 4 iulie 2010. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, proiectul a fost elaborat de CJ si Prefectura Suceava. Flutur nu a precizat însa ce finantare este ceruta.

Inundatiile care au afectat judetul Suceava au provocat pagube de 65 de milioane de euro, constind in distrugerea sau avarierea grava a caselor, a drumurilor, cailor ferate si altor utilitati. Au fost afectate de viituri 90 dintre cele 114 localitati ale judetului, doar pagubele la case ridicindu-se la aproximativ 2 milioane de euro. Se impune reconstructia a 130 de case, dintre care 34 au fost distruse complet, iar restul au ramas fara structura de rezistenta, alte 88 de case urmeaza sa fie reabilitate, iar 1.040 trebuie reparate.

Pagubele la drumurile nationale din judet se ridica la 9 milioane de euro, fiind afectati 15 kilometri de drum si mai multe poduri si podete. Drumurile judetene inregistreaza pagube de 18 milioane de euro, fiind afectati 139 de kilometri pe diverse tronsoane, de pe 32 de drumuri judetene.

Si reteaua de curent electric, E.ON Distributie, a inregistrat pagube de 1,6 milioane de euro in urma inundatiilor, fiind avariate patru retele de inalta tensiune, 25 de retele de medie tensiune si 96 de retele de joasa tensiune. Transgaz are pagube in zona Frasin - Campulung Moldovenesc, unde magistrala de gaze naturale a fost dezvelita in sapte zone. Pagube s-au inregistrat si in culturile agricole, precum si RNP Romsilva.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.