Național

Ponta se antreneaza pentru anticipatele din primavara lui 2011

Ziarul de Vrancea
13 iul 2010 424 vizualizări
Liderul PSD sustine ca doar dupa alegeri partidul sau ar intra la guvernare n sigur pe sine, Victor Ponta exclude o alianta cu PNL

Presedintele PSD, Victor Ponta, sustine ca alegerile anticipate ar fi absolut necesare in primavara anului 2011 si adauga ca partidul sau sprijina declansarea acestora ca masura de iesire din criza. Ponta a reiterat pozitia PSD de a nu intra la guvernare decit dupa alegeri si a precizat ca, prin actiunile lor, social-democratii incearca sa obtina declansarea anticipatelor. "Solutia pentru Romania o reprezinta reintoarcerea la oameni, la un Guvern care sa aiba legitimitate, nu sa fie sprijinit cumparind si santajind parlamentari", a spus Ponta.

El a aratat, pe de alta parte, ca PSD va prezenta, in 16 octombrie, oferta sa de guvernare. "Nu poti sa zici ca miine vii la guvernare, daca nu vii sa spui ce vrei sa faci la guvernare", a motivat Ponta prezentarea ofertei de guvernare a PSD in toamna.

Ponta a aratat ca strategia PSD privind declansarea anticipatelor vizeaza in primul rind caderea Guvernului Boc. "Cred ca, daca reusim sa avem 236 de parlamentari, iar in 60 de zile primul-ministru propus de presedinte probabil va fi tot Boc - sau un Boc, tot un Boc - nu va obtine votul Parlamentului, trebuie sa mergem la alegeri si cred ca in primavara anului 2011 ar fi absolut necesar. Si PSD nu vrea alegeri ca sa venim la guvernare, ci ca sa gasim o solutie de iesire din criza", a spus Ponta.


Guvernarea cu PNL este exclusa


Presedintele PSD mai spune ca nu vede posibila o guvernare comuna cu PNL, el apreciind ca electoratul trebuie sa aleaga intre masurile de dreapta si cele de stinga. "Am toata convingerea ca PNL este sigurul partid adevarat de dreapta si are solutii de dreapta. Oamenii trebuie sa aleaga intre ceea ce propunem noi si ceea ce propun liberalii. Singurul lucru catastrofal e sa ramii pe mina lui Basescu, Boc, PDL, care nu au nici un fel de gindire, nici de stinga, nici de dreapta", a spus Ponta.


UNPR il invita pe liderul PSD sa mearga in zonele inundate


Replica la planurile lui Victor Ponta a venit nu de la PDL, ci de la aliatul acestuia la guvernare, UNPR, care ii transmite lui Victor Ponta sa fie mai relaxat si sa accepte ca PSD a pierdut monopolul si va pierde suprematia pe zona stingii. Mesajul pentru liderul PSD vine in contextul eforturilor celor de la UNPR de a avea relatii bune cu Partidul Socialistilor Europeni si cu Internationala Socialista, in perspectiva unei viitoare afilieri.

"Pina acum, conducerea PSD nu a negat si nu s-a disociat de tentativele repetate de a-i aduce pe exponentii crimei organizate in structurile statului (aluzie la senatorul Catalin Voicu, arestat sub acuzatia de coruptie si trafic de influenta, n.r.). Prin urmare, Victor Ponta nu are dreptul moral de a vorbi despre oamenii care s-au opus acestor tentative si au avut curajul de a pune pe primul loc interesul national si nu interesele de grup", se arata intr-un comunicat UNPR.

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei sustine ca a ramas fidela interesului national si ca a luptat pentru stabilitate politica si guvernamentala intr-o perioada in care dificultatile economice riscau sa arunce tara in haos. "Chiar si acum, cind zeci de mii de romani sint afectati de inundatii, tinarul Ponta da navala la televizor in loc sa dea o mina de ajutor sinistratilor. în afara unor vizite facute din interes de imagine, acesta nu a demonstrat ca este interesat de situatia romanilor. Ar fi bine daca toti liderii social-democrati, incepind cu tinarul lor presedinte, ar cobori printre oameni si ar merge in localitatile inundate. Statul cu picioarele in apa ar fi o buna ocazie ca tinarul Ponta sa inteleaga macar acum ca Romania are nevoie de solidaritate, de unitate si de responsabilitate din partea tuturor politicienilor, indiferent de partidul din care fac parte", se arata in comunicat.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.