Național

Cauze neclare la prabusirea avionului de antrenament la Tuzla

Ziarul de Vrancea
6 iul 2010 478 vizualizări
Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a decis numirea unei Comisii de Investigatie Tehnica pentru cercetarea împrejurarilor producerii catastrofei aviatice de la Tuzla

Un avion AN-2 care apartinea Scolii de Aplicatie pentru Fortele Aeriene din Boboc si avea o misiune de zbor pentru antrenamente de parasutare s-a prabusit, ieri, pe aerodromul din Tuzla, 11 militari murind iar alti trei fiind raniti, aeronava luind foc la impactul cu solul. La bordul aeronavei se aflau 4 membri ai echipajului si 10 militari din cadrul Fortelor Navale, precizeaza un comunicat al MApN. Potrivit sursei citate, la scurt timp dupa decolare, aeronava a pierdut brusc inaltime si s-a prabusit, luind foc in urma impactului cu solul. Incendiul a fost stins la ora 18.15. Cei trei militari raniti au fost transportati de urgenta la spital.


Indemnizatie de somaj de la 16 ani


Absolventii institutiilor de invatamint, care au cel putin 16 ani, pot primi indemnizatie de somaj, timp de sase luni, daca se inregistreaza la agentia de ocupare de care apartin in cel mult 60 de zile de la data absolvirii. Cuantumul indemnizatiei se ridica la 255 de lei. "în situatia in care absolventul se incadreaza in cursul celor 60 de zile, pe o perioada mai mare de 12 luni, cu program normal de lucru, beneficiaza de o prima de 425 lei", se arata intr-un comunicat al AJOFM. Absolventii au nevoie, pentru inregistrarea la agentiile de ocupare, de act de identitate, act de studiu sau adeverinta din care sa rezulte data absolvirii, certificat nastere, certificat casatorie sau de divort - daca este cazul - (toate in copie si original) si adeverinta de la medicul de familie cu mentiunea "apt munca" sau "apt munca cu urmatoarele restrictii".


Ajutoare din Belgia si Austria pentru echipajele IGSU


Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a cerut sprijin international in vederea gestionarii situatiilor de urgenta aparute in urma inundatiilor, Belgia si Austria transmitind autoritatilor romane generatoare electrice, motopompe si o instalatie de purificare a apei. Solicitarea a venit ca urmare a inundatiilor produse in partea de nord si nord-est a Romaniei, precizeaza Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. Astfel, aseara, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, erau asteptate sa intre in tara echipajele din Belgia si Austria cu echipamente. Din Belgia sint asteptate cinci generatoare electrice, 11 motopompe cu furtunuri, o instalatie de purificare a apei cu rezervor si 5.000 rde ecipienti, iar din Austria, zece motopompe si trei generatoare electrice.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.