Național

Realitatea TV, amendata cu 5.000 lei, dupa ce Videanu a acuzat-o de hartuire

Ziarul de Vrancea
30 iun 2010 688 vizualizări
CNA a decis, ieri, sa amendeze cu 5.000 de lei postul Realitatea TV, pentru emisiunea "Ora de foc", si sa someze Antena 3, pentru "Sinteza Zilei", din cauza nerespectarii principiilor impartialitatii si echilibrului in relatarea unor informatii despre ministrul Economiei Adriean Videanu

Intr-o sesizare trimisa CNA pe 22 iunie, Adriean Videanu spune ca in editiile din 16 iunie ale emisiunilor "Sinteza zilei" si "Ora de foc", difuzate de posturile de televiziune Antena 3, respectiv Realitatea TV, au fost prezentate "informatii neverificate" cu privire la persoana sa, cu toate ca a trimis celor doua posturi un punct de vedere detaliat, in data de 17 iunie. Subiectul emisiunii a fost prezentat de Adrian Ursu, care a spus ca "Adriean Videanu a dat cu zarul la bursa". Oana Stancu a spus ca "Adriean Videanu, de pilda, a dat cu zarul la bursa, impreuna cu mama celebrului «Syda» Ionescu si zarul acesta n-a fost deloc ieftin: Videanu, un zar de 10.000.000 de euro". In emisiune, Lidia Mitchievici spune ca "Adriean Videanu este ministru al Economiei si, in acelasi timp, detine, este actionar la o firma care face tranzactii financiare. Joaca la bursa". In emisiune, realizatorii au folosit termenii de trazactii sau vinzare-cumparare referitor la suma de 10 milioane de euro, in contexte din care rezulta ca suma reprezinta valoarea tranzactiilor in luna mai. Titlul afisat pe ecran a fost "Videanu, un zar de 10.000.000 euro", potrivit CNA.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.