Național

Cotroceniul cere sesiune extraordinara pentru Coduri, Legea ANI si Legea Educatiei

Ziarul de Vrancea
22 iun 2010 449 vizualizări
Presedintele Traian Basescu le-a cerut parlamentarilor PDL sa faca demersuri pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Legislativului astfel incit sa fie adoptate Codurile juridice, Legea ANI si Legea Educatiei.

Codurile de procedura penala si civila s-au mai aflat in atentia presedintelui. Traian Basescu a trimis in mai multe rinduri scrisori presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului in care a solicitat adoptarea Codurilor pina la finalul acestei sesiuni parlamentare, invocind faptul ca Romania se afla inca sub mecanismul de cooperare si verificare al Comisiei Europene. Dezbaterea Codurilor treneaza in Parlament de la sfirsitul anului trecut, iar datele pentru depunerea rapoartelor au fost aminate, succesiv, prin votul plenului Camerei Deputatilor si Senatului. Pe 8 iunie, Parlamentul a decis, la solicitarea Comisiei pentru Codurile de procedura civila si penala, ca termenul de depunere a rapoartelor pentru cele doua acte normative sa fie 18 iunie. In ceea ce priveste situatia Agentiei Nationale de Integritate, Legea 144/2007 privind organizarea si functionarea ANI a fost declarata neconstitutionala in luna aprilie. Noua Lege ANI se afla in reexaminarea Parlamentului, la solicitarea Presedintiei. Legea urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor, dupa ce a trecut de comisii. Senatul este Camera decizionala. Legea Educatiei se afla in dezbaterea Senatului, camera decizionala, insa termenul pentru finalizarea raportului a fost deja depasit, fara ca membrii Comisiei de invatamint sa parcurga nici jumatate dintre articole. In aceste conditii, Comisia a solicitat prelungirea termenului de depunere a raportului cu inca o saptamina.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.