Național

Criza risipeste iluzia ca statul este cel care da în permanenta

Ziarul de Vrancea
21 iun 2010 414 vizualizări
Deputatul PDL Sever Voinescu sustine ca actuala criza economica în care se afla Romănia are si avantaje, unul dintre acestea fiind ca se prabuseste iluzia ca statul este cel care da în permanenta, fara ca nimeni sa se gindeasca daca mai exista si resurse financiare.

în opinia deputatului, vinovatia pentru mentinerea acestei iluzii o poarta intreaga generatie politica din ultimii 20 de ani. "Criza are si citeva avantaje: se prabuseste marea iluzie, in care toti ne-am complacut, ca statul da, da, da. Aceasta iluzie, care a fost injectata in ultimii 20 de ani, ne-a dus la faliment. Romanul a fost invatat sa stea cuminte, sa voteze cu cine trebuie, pentru ca statul oricum ii da, putin, dar o face. Aceasta vinovatie este a unei generatii politice intregi, care se vede a fi una falita in momentul de fata. Nu s-a inteles faptul ca statul nu este un bancomat din care tot scoti, fara sa te gindesti ce-i de partea cealalta, daca mai exista resurse. Toti ne-am complacut in aceasta iluzie, care acum se prabuseste", a declarat Sever Voinescu. Deputatul democrat-liberal considera ca prabusirea iluziei traite in ultimii 20 de ani, ca statul este cel care ofera in permanenta, presupune, automat, o mare deziluzie, care va fi traversata foarte greu de populatie, in mai multe etape.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.