Național

PDL o impune pe Iulia Motoc la Curtea Constitutionala

Ziarul de Vrancea
15 iun 2010 567 vizualizări
Cu acesta lovitura, PDL isi mareste controlul asupra Curtii

Iulia Antoanella Motoc, candidat propus de PDL, a primit, ieri, la Senat, 71 de voturi pentru a fi desemnata judecator la Curtea Constitutionala, in timp ce liberalul Teodor Melescanu a obtinut numai 65 de voturi. Astfel, candidatul din partea PDL poate fi validat ca judecator al CC din partea Senatului, in conditiile in care era nevoie de majoritatea calificata a senatorilor, respectiv de 69 de voturi "pentru". Pentru a smulge acesta victorie, batalia a fost foarte incinsa intre putere si opozitie. Sedinta Senatului a fost intrerupta, pentru citeva minute, reprezentantii PSD si PNL acuzind faptul ca lideri ai PDL si ai grupului independentilor stateau linga cabina de vot pentru a supraveghea cum voteaza parlamentarii proprii. Nemultumirile liderilor PSD si ai PNL au fost generate de faptul ca liderii grupurilor PDL si independentilor, Traian Igas si Liviu Cimpanu, stateau intre cabina de vot si urna, pentru a verifica modul in care proprii parlamentari voteaza. La un moment dat, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a facut apel la colegii sai pentru ca procesul de vot sa se desfasoare in conditii optime, iar caracterul secret al votului sa fie respectat. Mai mult, el a cerut membrilor stafului tehnic, care se aflau in aceeasi zona sa paraseasca sala de plen si "sa-si mute sezatoarea" in alta parte.


Opozitia tergiverseaza alegerea la Camera Deputatilor


La Camera Deputatilor, puterea nu a mai avut acelasi succes. Aici miza era, de fapt, reluarea votului pentru desemnarea unui judecator al CCR, dar procedura care trebuia sa aiba loc la ora 16:00 nu a mai avut loc din cauza faptului ca reprezentantii PDL si cei ai opozitiei s-au certat ca la usa cortului. Precedentul vot, care l-a dat cistigator pe Valer Dorneanu (PSD) in defavoarea lui Stefan Minea (propunerea PDL), nu a fost validat de Roberta Anastase, pe motiv ca Dorneanu nu a intrunit majoritatea necesara. Sedinta a fost intirziat ieri pentru ca deputatii UDMR nu au venit in plen: liderii grupului UDMR din Camera Deputatilor, Marton Arpad si Mate Andras, se aflau in negocieri cu Emil Boc si Roberta Anastase, pentru sustinerea omului PDL. Sesizind ca opozitia pierde terenul, viceliderul grupului PSD Aura Vasile a cerut pauza de consultari, denuntind intirzierea sedintei de plen, si a motivat ca doreste sa cumpere "pixuri colorate" pentru colegii sai. Liderul grupului PDL Mircea Toader a cerut in schimb prelungirea programului de plen, dar social-democratul Bogdan Niculescu Duvaz a reamitit ca pauza ceruta de un lider de grup nu este discutabila, ci trebuie oferita.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.