Național

Guvernul a cautat alte surse in locul reducerii pensiilor. Fara succes

Ziarul de Vrancea
7 iun 2010 551 vizualizări
Fusesera luate in discutie compensatii în 2011 n pina aseara, nici un amendament propus de partidele din opozitie nu fusese inclus in pachetul de legi

O intilnire intre presedintele Traian Basescu si ministrii PDL, dar si cu parlamentari ai principalului partid de guvernamint, era in plina desfasurare aseara, la inchiderea editiei, cea mai probabila tema de discutie fiind asumarea raspunderii Guvernului pe cele doua pachete de legi de austeritate - privind restringerea salariilor si pensiilor. Anterior acestei reuniuni, Guvernul a efectuat mai multe simulari de reducere a altor cheltuieli in locul diminuarii pensiilor cu 15%, precum scaderea cotei defalcate din TVA pentru autoritatile locale, dar nu a identificat solutia optima, o varianta fiind si acordarea in 2011 a unor sume compensatorii pentru pensionari.

Ultima discutie pe aceasta tema, in care s-a pus accentul in principal pe evitarea reducerii pensiilor de pina la 1.000 lei, a avut loc simbata la Guvern, intre premierul Emil Boc si o parte dintre ministri, au declarat agentiei Mediafax surse politice. "Au fost efectuate diferite simulari de identificare a unor surse financiare alternative, care sa permita evitarea reducerii pensiilor cu 15%. A fost luata in calcul o diminuare a pensiilor cu 12% sau o scadere a cotelor defalcate din TVA pentru autoritatile locale, dar nu a fost luata nici o decizie. Exista si varianta diminuarii pensiilor in acest an, dar cu alocarea in 2011 a unor sume compensatorii, in principal pentru pensionari cu venituri reduse, daca va fi reluata cresterea economica", au aratat sursele.


Fara propuneri de la PSD si PNL


Guvernul nu a acceptat nici un amendament de fond la proiectele de legi pentru care isi va angaja raspunderea si sustine in continuare masurile de reducere a cheltuielilor bugetare cu salariile si pensiile, precum si eliminarea pensiilor de lux. "Guvernul nu a acceptat nici un amendament care sa modifice pe fond cele doua proiecte de legi pentru care isi va angaja raspunderea. Guvernul sustine in continuare masurile de reducere a cheltuielilor bugetare cu pensiile si salariile, precum si eliminarea pensiilor de lux", a afirmat purtatorul de cuvint al Guvernului, Ioana Muntean.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739423 zile, 5 ore, 49 minute, 9 secunde
aseara am vazut un pensionar batran tare cu o punguta de medicamente,si am avut o revelatie:cat de nemernici si perversi an gandire pot fi guvernantii de pot crede ca salveaza tara pe spinarea acelui citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.