Național

Remanierea - sperietoare sau colac de salvare?

Ziarul de Vrancea
5 iun 2010 537 vizualizări
Un vicepresedinte PDL sustine ca imediat dupa adoptarea pachetului de legi ce vizeaza masurile de austeritate vor urma schimbari in componenta Guvernului n "Sint unii ministri care nu au confirmat", a explicat Ioan Oltean n afirmatiile sale au fost dezmintite de mai multi lideri din PDL

Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a stirnit agitatie pe scena politica, afirmind ca pina la finele lunii iunie sau la inceputul lunii iulie va avea loc o remaniere a Guvernului, fara a mentiona la ce ministri se refera. "Sint unii ministri care nu au confirmat", a spus Ioan Oltean care a dat un singur nume, in opinie personala - Mihail Seitan, ministrul Muncii. Totusi, din rindurile partidului, anuntul facut de Oltean nu a primit nici o confirmare.

Prim-vicepresedintele Theodor Stolojan a afirmat ca nu se pune problema unei remanieri guvernamentale, aratind ca Guvernul "are, acum, cu totul alte prioritati", cum ar fi mobilizarea parlamentarilor de a vota impotriva motiunii de cenzura. Liderul PDL a spus ca ministrul Muncii, criticat de catre deputatul democrat-liberal Ioan Oltean, "este un ministru foarte bun, un profesionist". "Am o cu totul alta parere, ministrul Seitan este un profesionist. Problema de comunicare nu are numai ministrul Seitan, poate ca o au si alti ministri", crede Theodor Stolojan.


Berceanu merge pe probabilitati


Unul dintre cei mai controversati membri ai Guvernului, Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, a admis ca "poate ca va exista" o remaniere a Guvernului. întrebat despre posibila remaniere a Guvernului, anuntata vineri de deputatul PDL Ioan Oltean, ministrul Transporturilor a raspuns: "Nu stiu, are probabil si domnul Oltean parerile lui". La intrebarea daca va exista totusi o remaniere, Berceanu a raspuns: "Da, poate ca va exista".

Si Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, declara vineri ca in reuniunile conducerii PDL nu s-a luat in discutie subiectul schimbarii unor ministri.


Cumetrii, surori, amante si incompetenta in Guvern


Senatorul PDL Iulian Urban a avut alt motiv sa critice propriul partid, afirmind ca in Guvern au fost "plantati fel si fel de oameni, care n-au nici o legatura cu posturile respective, unde au fost pusi oameni pe baza de cumetrii, surori de amante, oameni incompetenti, care n-au ce sa caute acolo". "Trebuie ca acest Guvern, intr-un termen cit mai scurt, pentru ca motiuni de cenzura vor mai fi, sa puna mina si sa identifice absolut toate zonele de la nivelul ministerelor, institutiilor deconcentrate, unde au fost plantati fel si fel de oameni, care n-au nici o legatura cu posturile respective, unde au fost pusi oameni pe baza de cumetrii, surori de amante, oameni incompetenti, care n-au ce sa caute acolo. De asemenea, toti cei in jurul carora planeaza suspiciuni legate de contracte cu statul, de folosirea unei demnitati publice alese sau numite pentru crearea unor avantaje personale trebuie imediat rasi, inlaturati, nu trebuie sa stam trei zile, s-o rugam pe consiliera, sa vedem daca vrea sa-si dea demisia. O demiti si cu asta basta! Asta inseamna sa guvernezi, asta inseamna sa conduci, asta inseamna sa ai responsabilitatea deciziei, pentru ca placa asta cu «stiti, n-avem oameni» nu tine sub nici o forma", a declarat Iulian Urban.

El a adaugat ca va vota impotriva motiunii de cenzura, ca sustine Guvernul, insa nu intelege sa sustina anumiti ministri, care trebuie inlocuiti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.