Național

PNL si PSD nu se inteleg pe motiunea de cenzura

Ziarul de Vrancea
27 mai 2010 447 vizualizări
Presedintele Partidului National Liberal, Crin Antonescu, a criticat, ieri, decizia Partidului Social Democrat de a nu discuta motiunea de cenzura cu liberalii si i-a sfatuit pe social-democrati sa nu uite ca acum PDL nu face decit sa bata recordurile stabilite de guvernarea Adrian Nastase în materie de clientela politica si de birocratie.

"PSD trebuie sa-si aduca aminte ca PDL doar bate recordurile pe care le-au stabilit Adrian Nastase si ai lui in 2004, nu a inventat acest lucru. Stinga a inventat clientela de stat, pentru ca stinga a mentinut un aparat birocratic si un stat labartat si stinga trebuie sa inteleaga azi ca, daca vrem binele Romaniei, valorile europene de stinga, pe care le respectam, sint altele decit demagogia populista si stingismul pe care il auzim iar in aceste momente", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a reiterat ca liberalii vor vota motiunea de cenzura a PSD pentru a-si manifesta opozitia fata de masurile de reduceri bugetare pe care Guvernul Boc intentioneaza sa le ia, dar a sustinut ca atitudinea social-democratilor de a nu discuta cu PNL continutul motiunii de cenzura este "cel putin nepotrivita". Ulterior, Varujan Vosganian, unul dintre vicepresedintii partidului, a primit misiunea de a coordona intocmirea unei motiuni, pe care sa o prezinte si celor de la PSD, iar apoi sa mearga imreuna la Parlament pe acelasi text sau fiecare cu motiunea sa.

Liderul PNL a aratat ca alternativa la actuala putere nu trebuie sa fie revenirea la atitudinea PSD din timpul guvernarii lui Adrian Nastase si nici "viziunea de stinga care vorbeste din nou despre saraci si, chipurile, protejarea lor si care, de fapt, prolifereaza saracia".

în opinia lui Crin Antonescu, Romania are in fata, "dupa ce va scapa de Traian Basescu si ai lui", calea unei economii care sa se revigoreze si a unor masuri care sa vizeze cresterea locuri de munca din economia privata, cresterea investitiilor, a numarului de contribuabili. O a doua cale este, potrivit presedintelui PNL, aceea a desfiintarii cotei unice prin introducerea impozitului progresiv, "calea sugrumarii clasei mijlocii, calea impartirii unei saracii si, de fapt, calea mentinerii clientelei".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.