Național

Opozitia, pe patru voci, contra presedintelui si premierului

Ziarul de Vrancea
27 mai 2010 553 vizualizări
Presedintele PNL, Crin Antonescu, sustine ca demisia presedintelui Traian Basescu ar fi un pas esential pentru iesirea Romăniei "din groapa" si a adresat un mesaj public catre toti cei care înteleg ca Romănia este condusa iresponsabil "sa îndrepte protestul lor în directia corecta".

Liberalul a criticat faptul ca in lunga sa expunere seful statului a vorbit "despre FMI, despre domnul Strauss-Kahn si despre domnul Vasile Marica, despre modul cum intra in tara pe la vama flori si legume, despre comertul cu ananas", dar nu a spus nici un cuvint despre "reducerea cheltuielilor din banul public ale clientelei". Liderul PNL a mai spus ca este inacceptabila afirmatia potrivit careia presedintele s-ar fi aflat sub influenta bauturilor alcoolice cind a sustinut garantarea pensiei minime. Crin Antonescu a precizat ca "s-au pierdut 20 de zile de la plecarea FMI in care s-a simulat dialogul, in care in zadar si opozitia paralmentara, si sindicatele, si patronatele au cautat solutii, au venit cu solutii, au propus solutii pentru rezolvarea problemelor cu care ne confruntam din punct de vedere economic, bugetar, administrativ". Presedintele ne spune mai departe ca trebuie sa facem toti ceea ce considera domnia sa ca trebuie facut", a spus Antonescu.

Dupa Antonescu, vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat ca a fost mandatat sa solicite Biroului Permanent din Senat, luni, procedurile parlamentare privind inceperea urmaririi penale impotriva lui Emil Boc pentru "refuzul" de a pune la dispozitie lista sponsorilor PDL care au obtinut contracte de la stat. El spune ca cererea respectiva fusese depusa pe 28 aprilie.

Si presedintele Senatului, Mircea Geoana, a afirmat ieri ca a propus Biroului Permanent sa solicite oficial Guvernului prezentarea unei situatii exacte a angajarilor la stat din ultimii cinci ani. Geoana a adaugat ca spera ca propunerea sa se concretizeze oficial saptamina viitoare.

Si Dan Voiculescu s-a alaturat corului de voci din opozitie reprosindu-i sefului statului ca SRI l-a informat pe presedinte inca din 2008 ca urmeaza o criza economica puternica si ca Traian Basescu nu are dreptul sa deplinga contemplativ dezastrul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.