Național

Sindicalistii isi fac curaj pentru greva generala

Ziarul de Vrancea
27 mai 2010 536 vizualizări
Liderii sindicali sustin ca un milion de oameni, respectiv trei sferturi din efectivul angajatilor la stat, vor participa la protestul care va incepe luni n grevistii din educatie sint avertizati de elevi ca le blocheaza participarea la examenul de bacalaureat

Peste 400.000 de angajati din invatamint si administratie publica vor intra de luni in greva generala pe termen nedeterminat, urmind ca acestora sa li se alature intr-o greva de solidaritate si alti angajati din sanatate, transporturi, penitenciare si sectorul privat. Potrivit sindicalistilor, cel putin un milion de angajati vor intra in greva pe 31 mai si 1 iunie.

Greva generala din 31 mai va fi o greva declansata in sectorul de educatie si in administratia publica pe termen nedeterminat, sustine presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu. Potrivit acestuia, greva din 31 mai va fi si una de solidaritate sustinuta si de alte sectoare bugetare, in perspectiva unei greve generale care va fi declansata in momentul in care motiunea de cenzura anuntata de opozitie va fi votata in Parlament. în paralel cu aceasta greva, liderul sindical a anuntat ca vor fi organizate si alte actiuni complementare, cum ar fi un lant umanitar in jurul Parlamentului, un filtru sindical si al pensionarilor la cele patru intrari din Parlament si, evident, "vom umple balcoanele pentru a vedea cum voteaza alesii nostri".


Elevii, intre o proba de Bac si proteste


Greva profesorilor ar putea avea o alta consecinta imediata decit cea la care spera cadrele didactice, respectiv salvarea salariilor de scaderea cu 25%. Elevii ameninta cu masuri de protest in ziua de 1 iunie in cazul blocarii bacalaureatului, argumentind ca incheierea situatiei scolare si sustinerea examenelor reprezinta un proces firesc al actului educational la care ei au dreptul prin Constitutie. In saptamina 31 mai "" 4 iunie este programata evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba

moderna. "Consideram ca santajul sindicatelor, cadrelor didactice, de a refuza participarea la examenul de bacalaureat este un act josnic, iar elevii sint folositi, fara acordul lor, ca masa de manipulare pentru rezolvarea unor probleme salariale", se arata intr-un comunicat al Consiliului National al Elevilor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.