Național

Geoana a fost agatat ca martor in dosarul Voicu

Ziarul de Vrancea
4 mai 2010 532 vizualizări
Fostul lider al PSD a trecut ieri pe la DNA sa dea declaratii in legatura cu intermedierea unei intilniri intre senatorul PSD Catalin Voicu si vicepresedintele PSD Dolj, Maria Schutz n potrivit stenogramelor aparute in presa, Voicu ar fi intervenit in dosarul vicepresedintelui PSD Dolj, judecata pentru inselaciune si bancruta frauduloasa

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a fost invitat ieri la DNA. Motivul este acela ca numele sau apare in stenogramele din cazul senatorului PSD Catalin Voicu. Geoana a stat aproximativ o ora la sediul DNA, timp in care a raspuns intrebarilor procurorilor. "Am fost chemat pentru ca in faimoasele stenograme numele meu a fost invocat o data sau de doua ori, ceea ce este si greu sa nu fie invocat, in conditiile in care esti presedintele PSD in perioada respectiva", afirma fostul lider al PSD. "Am fost invitat telefonic, pentru a depune o marturie, in calitate de martor, cu privire la dosarul domnului senator Voicu. M-am conformat, sint un cetatean obisnuit al acestei tari, o institutie face apel la tine, te duci. Am avut o discutie succinta la DNA si cred ca lucrurile s-au clarificat. Nu este nimic pe care sa-mi pot sa-mi reprosez, sau care sa-mi fie reprosat", a mai spus Geoana.

Numele lui Mircea Geoana a fost vehiculat in dosar in legatura cu intermedierea unei intilniri intre senatorul PSD Catalin Voicu si vicepresedintele PSD Dolj, Maria Schutz. Voicu ar fi intervenit in dosarul vicepresedintelui PSD Dolj, Maria Schutz, trimisa in judecata tot de DNA, in ianuarie 2008, pentru inselaciune si bancruta frauduloasa, care au dus la falimentarea Serelor Codlea. Potrivit Hotnews, Mircea Geoana fost cel care i-a pus in legatura pe cei doi in 2006. Senatorul Catalin Voicu a fost arestat, in 30 martie, sub acuzatiile de trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii, in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata.


Iliescu: Nu e nici o surpriza, e in spiritul vremii


O serie de lideri ai PSD au reactionat la vizita lui Geoana la DNA. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, afirma ca audiera lui Mircea Geoana la DNA nu constituie o surpriza, el precizind ca acest lucru "este in spiritul vremii". "E un narav, un narav al puterii care, din pacate, pe multe planuri, se manifesta in felul acesta. Creeaza o atmosfera de apasare, de suspiciune. Dar, ma rog, toate astea se platesc", a spus Iliescu. Ironic, presedintele CN al PSD, Adrian Nastase crede ca vizita la DNA reprezinta o "fapta crestineasca", iar presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, sustine ca DNA incearca sa decredibilizarea PDSR. "Baietii sint in grafic pentru parcursul pe care il au. E clar, se incearca decredibilizarea PDSR-ului, PSD-ului pardon, si nu numai atita", a declarat Vanghelie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.