Național

Inca un partid in coalitia de guvernare

Ziarul de Vrancea
3 mai 2010 563 vizualizări
Uniunea Nationala pentru Progresul Romăniei s-a lansat ieri, cu Cristian Diaconescu, Gabriel Oprea si Marian Sirbu in functiile de presedinte de onoare, presedinte executiv, respectiv presedinte

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) si-a ales simbata conducerea, presedintele formatiunii fiind fostul ministru al Muncii, Marian Sirbu. Gabriel Oprea, liderul grupului parlamentarilor independenti si ministru al Apararii, este presedinte executiv al UNPR, iar Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, este presedinte de onoare al partidului, in timp ce primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a fost ales secretar general. UNPR are 15 vicepresedinti, toti fiind alesi prin vot secret. Printre vicepresedinti se afla, potrivit unor surse, Serban Mihailescu si Eugen Nicolicea. Au fost alesi si sefii filialelor locale, acestia fiind interimari.

Presedintele Tineretului UNPR este Cezar Stancu, iar presedintele organizatiei de femei a fost aleasa Eugenia Barna. Din Comisia de arbitraj fac parte 15 membri ai UNPR, in timp ce Comisia de cenzori are noua membri.


Ce spun ursitoarele despre noul partid


Presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta, a ironizat Partidul Democrat Liberal (PDL) si Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR), doua dintre partidele aflate la guvernare, acuzindu-le de nepotism, la manifestarea ocazionata de inminare a unor "carduri de militant" social-democrat unor tineri. "Am foarte mare incredere in cei care vin acum alaturi de noi. Sint convins ca nu vin pentru trese, pentru functii. Voi ati venit aici pentru ca credeti cu adevarat ca trebuie facut ceva pentru Romania (...). Cine vrea sa nu faca armata, dar sa ajunga general, merge la domnul Oprea", a spus Ponta ironizindu-l pe ministrul Apararii, Gabriel Oprea, presedintele executiv al UNPR.

Deputatul Relu Fenechiu, vicepresedinte al PNL, considera ca formatiunea politica nou aparuta pe esichierul politic romanesc nu va reusi sa supravietuiasca mult timp, ci doar atit timp cit se va afla la putere.

UNPR va fi formatiunea care va inlocui UDMR la guvernare, a declarat presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin. "PDL, odata ce si-a indeplinit obiectivele cu UDMR, ii va scoate de la guvernare si-i va inlocui cu ultima forta politica de care se va folosi in acest mod", a spus liderul PC. Daniel Constantin sustine ca "trocul politic" dintre PDL si UDMR nu mai poate continua din cauza presiunii publice la care este supusa actuala guvernare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.