Național

PSD, un partid vindut

Ziarul de Vrancea
3 mai 2010 509 vizualizări
Formatiunea are datorii totale de 8 milioane de euro, cea mai mare parte a acestora fiind acumulata sub conducerea lui Mircea Geoana n nici chiria pentru sediul central nu a mai fost platita de 4 ani n prima masura: contributii de 5000 de lei de la fiecare filiala

PSD are de platit, in acest moment, o chirie lunara de 30.000 de lei pentru sediul central din soseaua Kiseleff, afirma surse din conducerea partidului citate de Mediafax. Acestea au precizat ca suma lunara pe care PSD trebuie sa o plateasca RA-APPS pentru sediul central nu a fost intotdeauna la nivelul celei actuale, de 30.000 de lei, aceasta crescind in timp si ajungind la valoarea de astazi.

Aceleasi surse au aratat ca datoriile pe care PSD le are de achitat in acest moment se ridica, potrivit unui raport de audit, la suma de opt milioane de euro. Astfel, datoriile cumulate de PSD in timpul mandatului lui Mircea Geoana, de cinci ani, se ridica la suma de sase milioane de euro, iar un milion de euro este mostenita de pe vremea cind Adrian Nastase era presedinte al partidului.

Toate cheltuielile curente de la sediul central au fost taiate, inclusiv telefoanele, intrucit factura la telefoane, la Romtelecom, era una "exorbitanta". De asemenea, potrivit surselor citate, salariile angajatilor la sediul central au fost limitate la suma maxima de 2.000 de lei. In momentul preluarii mandatului de presedinte de catre Victor Ponta, la sediul central al PSD erau angajate circa 100 de persoane, care insa nu isi desfasurau practic activitatea in sediu. Sursele mentionate au aratat ca s-a renuntat la colaborarea cu acestea, in sediu raminind doar angajatii a caror activitate este strict necesara.

Sursele citate au mai aratat ca, la nivelul conducerii centrale, s-a luat decizia de a se solicita fiecarei organizatii judetene cite 5.000 de lei pe luna, pentru a se intra in normal cu plata cheltuielilor curente.


Prioritate pentru elicopterul folosit de Geoana in campanie


Datoriile acumulate de PSD ca urmare a inchirierii unui elicopter pentru deplasarile rapide ale candidatului Mircea Geoana in campania electorala pentru prezidentiale au fost achitate de catre partid. Aceleasi surse din conducerea PSD au aratat ca formatiunea a reusit sa achite elicopterul cu care Mircea Geoana s-a deplasat in campania de la alegerile prezidentiale abia saptamana trecuta, aceasta fiind una dintre primele restante achitate de partid. Plata cu prioritate a fost facuta intrucit exista posibilitatea ca PSD sa aiba nevoie de serviciile acestuia.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.