Național

Terorist dintr-o coincidenta

Ziarul de Vrancea
18 mar 2010 473 vizualizări
Un bolnav de schizofrenie din Constanta a reusit ieri sa dea peste cap traficul aerian de pe aeroportul din Timisoara n el sunase la turnul de control al aeroportului spunind ca vrea sa plece cu o iubita imaginara la Roma, apoi ca aceasta ar avea o bomba n coincidenta a facut ca amenintarea sa para credibila: teroristul a nimerit numele unuia dintre pasagerii care venea cu o aeronoava spre Timisoara

Pilotul aeronavei companiei low cost Wizz Air care a decolat, ieri dimineata, de la Timisoara spre Londra, a fost nevoit sa-si intoarca la sol avionul cu 165 de pasageri din cauza unei amenintari cu bomba. Ulterior, compania Wizz Air a precizat ca e vorba doar de confuzie: atunci cind s-a primit amenintarea cu bomba a fost precizat numele unui pasager, care s-ar fi aflat in cursa Carpatair Bucuresti - Timisoara. SRI, DIICOT si Politia Romana au reusit intr-o ora si jumatate prinderea vinovatului. Nici nu a fost greu:

constanteanul Viorel Anghelescu (49 de ani), a pus mina pe telefonul fix de acasa ca sa anunte amplasarea bombei, El a sunat la centrala telefonica a Aeroportului International Timisoara, pe un numar cunoscut doar de angajati. Ceea ce i-a intrigat pe anchetatori a fost faptul ca telefonul stia numele pasagerului pe care l-a indicat drept posibil terorist, desi pasagerul spune ca nu a auzit niciodata de el. "Teroristul" Vasile Anghelescu sunase la aeroport sa spuna ca vrea sa plece cu o iubita imaginara la Roma. Apoi a mentionat numele unei iubite imaginare, iar coincidenta a facut ca in avionul Carpatair, Bucuresti-Timisoara, sa existe un pasager cu acelasi nume. Potrivit sefului DIICOT Timis, procurorul Mircea Andres, Vasile Anghelescu sufera de schizofrenie paranoida cronica, a mai fost internat intr-un spital de psihiatrie si are frecvent halucinatii si vedenii. "El a sunat la aeroport pentru ca dorea informatii despre o cursa catre Roma pentru ca, spune el, voia sa plece cu o femeie pe nume Cordos, spre Roma. Barbatul fiind bolnav a spus apoi ca o persoana pe nume Cordos e la bordul unei nave si are asupra sa o bomba. Ulterior s-au facut verificari pe listele de pasageri si coincidenta a facut ca pe listele de pasageri sa existe o persoana pe nume Cordos. A fost doar o coincidenta", a spus procurorul sef Mircea Andres. In astfel de situatii, sint demarate proceduri specifice pentru siguranta persoanelor aflate intr-o eventuala stare de pericol, precum si pentru identificarea celui/celor care genereaza teroare. La bordul oricarei aeronave se afla un ofiter de securitate. Alarmarea, fara un motiv intemeiat, a unei persoane sau a publicului se pedepseste cu inchisoare de la unu la trei ani.


2 MIG-uri saltate de la sol


MApN precizeaza ca doua aeronave MiG-21 LanceR de la Baza 71 Aeriana Cimpia Turzii, aflate in serviciu de politie aeriana, au primit ordin de decolare, in conformitate cu procedurile de operare standard, fiind in masura sa intervina in cazul unei potentiale amenintari teroriste. MApN precizeaza ca autorul amenintarii teroriste de la Timisoara, Viorel Anghelescu, in virsta de 49 de ani, nu este ofiter in rezerva si nici nu a fost vreodata cadru al MApN.



Berceanu sugereaza ca amenintarea are legatura cu directorul aeroportului


Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, sugereaza ca ar exista o legatura intre demisia fostului director al Aeroportului Timisoara si amenintarea cu bomba de la aeroport. "Acolo a fost o problema legata de anunturi cu bombe inexistente, masurile care s-au luat sint normale. Nu cred ca nu au legatura anunturile cu faptul ca ieri (marti n.r.) a demisionat fostul director, care fusese dat mai jos", a declarat Berceanu la Iasi. Intrebat daca are informatii ca fostul director ar avea legatura cu amenintarea cu bomba, ministrul a replicat: "Nu am niciun fel de informatii, ce am avut de spus am spus!".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.