Național

Boc invoca tragedia greaca in discutiile cu sindicalistii

Ziarul de Vrancea
13 mar 2010 409 vizualizări
Premierul le-a cerut sindicatelor ai caror membri picheteaza sediul Guvernului sa înteleaga ca Romănia va ajunge în situatia Greciei daca renunta la reformele nepopulare

Aproximativ 200 de sindicalisti de la Confederatia "Cartel Alfa" au pichetat, vineri, sediul Guvernului, nemultumiti de incoerenta Legii salarizarii unitare in sistemul bugetar, nemajorarea salariului minim, dar si de modul in care a fost elaborat proiectul Legii pensiilor. Premierul Emil Boc a venit in Piata Victoriei, printre sindicalistii "Cartel Alfa", pentru a-i invita la discutii si pentru a le promite solutii pentru rezolvarea problemelor.

Prim ministrul a cerut sindicatelor sa inteleaga ca nu isi permite luxul de a renunta la legile salarizarii si pensiilor, necesare pentru reformarea statului, si ca in caz contrar cheltuielile publice vor scapa de sub control, iar Romania va ajunge intr-o situatie economica dificila similara Greciei. "Daca oprim reforma, pe termen mediu ajungem in situatia Greciei. Sustin dialogul social si sint de acord ca legile salarizarii si pensiilor pot fi imbunatatite, dar trebuie aplicate", a spus Boc la finalul discutiei cu sindicatele.

Liderii sindicali i-au spus premierului Emil Boc, in discutia de la Guvern, ca Legea salarizarii unitare a fost aplicata eronat, iar profesorii cu salarii de 800-900 lei au pierdut din venituri in timp ce procurorii si judecatorii, "aflati in virful piramidei", au beneficiat de majorari salariale. Ei i-au cerut premierului sa corecteze aceste erori, aratind ca modul in care a inceput sa fie aplicata Legea salarizarii a avut un efect contrar principiilor acestei legi.

Boc a replicat insa aratind ca magistratii pierd o serie de privilegii prin legea pensiilor si ca pensia trebuie sa aiba la baza un salariu mare. Premierul a pledat pentru adoptarea proiectului de lege privind sistemul unitar de pensii, spunind ca cel mai mare risc este ca "sindicatele sa para aparatoare ale privilegiilor si pensiilor de lux".

în urma discutiei de la Guvern s-a convenit ca sindicalistii sa se intilneasca, saptamina viitoare, cu reprezentanti ai Ministerelor Muncii, Finantelor, Internelor si Justitiei, pentru discutii legate de amendamentele lor la actele normative privind salarizarea unica si pensiile, urmind ca rezultatele sa fie evaluate ulterior cu premierul Emil Boc.


Bulgari de zapada pentru seful Guvernului


Sindicalistii l-au huiduit pe premier si au cerut demisia sa si a Guvernului, unii dintre ei aruncind spre Emil Boc cu bulgari de zapada, dar nimerind un ofiter al Serviciului de Protectie si Paza. Premierul a sustinut ca nu s-a speriat de bulgarii de zapada aruncati in directia sa, explicind ca in copilarie a avut "parte" de multi astfel de bulgari. "La citi bulgari de zapada am avut parte in copilarie si m-am jucat cu zapada si cu bulgari de zapada, un bulgare in plus nu ma sperie, fiti convinsi de acest lucru", a raspuns Boc jurnalistilor care l-au intrebat cum comenteaza gestul sindicalistilor care au aruncat in el cu bulgari.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.