Național

Amenzi pentru martorii in dosarul Mihailesti

Nicoleta Cristea
13 oct 2005 584 vizualizări
La termenul de ieri al procesului exploziei de la Mihailesti au fost prezenti doar doi martori din cei 18 citati pentru aceasta data.

Din acest motiv, instanta a decis ca martorii care nu au venit pentru a fi audiati sa fie amendati cu suma de 400 de mii de lei fiecare. Unul dintre martorii audiati ieri a declarat ca la locul tragediei, inainte de explozie, era un politist care dirija circulatia, in timp ce cel de-al doilea martor a afirmat ca nu a vazut nici un organ de politie in acea zona. Al doilea martor audiat a mai declarat ca a observat mai multe flacari, dintre care una la prelata care acoperea remorca tirului care a explodat. Amintim ca in acest

dosar sint judecati Ionut Ionel Neagoe, directorul SC Mihtrans Com SRL, Ion Gherghe, directorul Combinatului Doljchim Craiova si Mihai Guna, directorul SC Neytransport SRL. Procesul a fost stramutat in Vrancea pe 23 februarie si, din cauza distantei mari, mai multe parti civile au renuntat la pretentii, iar la fiecare termen tot mai putine persoane sint prezente in sala motivind ca nu au bani de drum. Este vorba despre tragedia petrecuta pe 24 mai 2004, cind Florin Marcu, soferul unui autotren incarcat cu 20 de tone de ingrasamint azotat de amoniu, s-a rasturnat pe E 85, in apropierea localitatii Mihailesti, din Buzau. Cabina soferului a luat foc si, la citeva minute dupa sosirea pompierilor, azotatul de amoniu a explodat, fiind ranite 13 persoane, 18 murind pe loc.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.