Național

Marius Oprea: Nu mi-e frica de cacatii astia de la putere

Ziarul de Vrancea
11 feb 2010 524 vizualizări
Intr-un interviu acordat Academiei Catevencu , istoricul Marius Oprea, presedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania (IICCR), se rafuieste cu partida Tismaneanu , care ar dori sa-l lase fara functie

Oprea, un semnatar al raportului Tismaneanu, are un un raspuns incredibil la intrebarea daca acesta ii doreste capul. "Doar capul? Tot! Gitlejul, matele! Actualul partid cica popular, daca ar putea, m-ar diseca si mi-ar pune organele in expozitie. Asta ar face, doar ca eu le ofer gata alta expozitie cu lucruri descoperite in morminte. Mi-am bagat mina prin coastele unei victime si i-am luat nasturii. Sau gloantele din teasta. N-o sa treaca nimeni prin ce am trecut noi. N-o sa faca nimeni nimic din ceea ce facem noi cu Institutul. Nu mi-e frica de ceea ce mi se coace. Nu mi-e frica nici de cacatii de comunisti, nici de cacatii astia de la putere. Ii deranjeaza ca eu reusesc incet-incet sa aduc dovezi privind condamnarea comunismului. Duc procurorilor morti in saci de rafie, iar ei imi dau NUP-uri. Ca zic ca s-a prescris. Stii cum era? Omul era luat de acasa, impuscat in padure. Familia risipita la Canal. Ce e ecuatia asta? Omor cu NUP.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.