Național

Coalitia impotriva vanghelionului lui Geoana

Ziarul de Vrancea
11 feb 2010 526 vizualizări
Nastase, Mitrea si Diaconescu vor sa schimbe normele de reprezentare la Congresul PSD

Adrian Nastase, liderul Consiliului National al PSD, face front comun cu Miron Mitrea si Cristian Diaconescu acuzind "gasca Geoana" ca se pregateste sa fraudeze alegerile interne. Fostul premier avertizeaza asupra riscului ca viitorul congres sa se transforme intr-un Vanghelion. Nastase a criticat actuala conducere a PSD, in frunte cu Mircea Geoana, pentru ca se grupeaza in "gasti care aranjeaza scaunele" pentru viitoarele functii. El s-a aratat de acord cu Miron Mitrea, care a avertizat asupra posibilitatii fraudarii alegerilor interne. "Ceea ce a pus ca diagnostic, sub aspectul riscului cred ca este corect", a afirmat Nastase. In plus, organizarii congresului la Romexpo va face ca aceasta reuniune importanta a unui mare partid sa devina un "Vanghelion". Nastase a comentat ironic faptul ca edilul sectorului 5 nu se ocupa de deszapezire intrucit "negociaza, are treaba, trebuie sa stabileasca delegatii din toata tara". "Eu nu cred ca trebuie sa acceptam o procedura din asta de colonizare a partidului. Deja el controleaza Giurgiul, are sub tutela Ilfovul "" a devenit un fel de colonie a sectorului 5 din Bucuresti. Dom"â„¢le, nu se poate asa!", a mai aratat presedintele CN al PSD. Asta dupa ce, la Consiliul National de saptamina trecuta, acelasi Nastase declara ca a invatat sa il aprecieze pe edilul sectorului 5. Organizatia PSD Bucuresti, prezidata de Marian Vanghelie, ar putea avea, la Congres, circa 220 de delegati din 1.500, dublul numarului de delegati pe care organizatia l-a avut la Congresul din 2006, faptul stirnind nemultumirea altor presedinti de filiala prezenti.

Si vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu, candidat la sefia partidului, a declarat ca secretarul general si Consiliul National trebuie sa lamureasca criteriile pe baza carora s-a stabilit norma de reprezentare la Congres si a afirmat ca organizatiile judetene vor trebui sa accepte sau nu aceasta norma.


Mitrea: Provoc un Comitet Executiv pentru a stabili norma de reprezentare


Miron Mitrea sustine ca va incerca sa provoace o sedinta a Comitetului Executiv pentru stabilirea normei de reprezentare la Congres si un comitet de organizare a Congresului, care inca nu a fost convocat de catre conducerea partidului. Miron Mitrea a criticat modul in care s-a stabilit de la centru norma de reprezentare a organizatiilor la congresul din februarie, aratind ca atunci cind stabilesti criteriile care stau la baza normei de reprezentare trebuie sa tii seama de performanta organizatiilor. "O sa incerc sa convoc si acel Comitet de organizare a Congresului care uitati ca nu se convoaca, desi a fost votat in Consiliul National si avem Congresul peste doua saptamini si nu avem stabilit nimic ", a mai declarat Mitrea. Despre ceea ce va face in cazul in care nu va reusi sa schimbe norma de reprezentare, Mitrea a spus: "Eu nu pot sa vorbesc decit in numele meu. O sa propun colegilor, daca se merge mai departe in aceasta directie, sa boicoteze Congresul si sa organizeze Congresul la o data ulterioara, pe o norma rezonabila, normala. Sper sa nu ajungem aici si sa ii convingem pe colegi ca saptamina aceasta sa revina la un sistem normal. Am incercat sa vorbesc cu toti cei implicati, cu o parte am reusit, incerc sa vorbesc si cu Mircea Geoana, poate o sa imi raspunda la telefon ".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.