Național

Retea de export euro si dolari

Ziarul de Vrancea
30 ian 2010 450 vizualizări
Patru sirieni au fost retinuti de procurorii DIICOT pentru transferuri bancare n sotia unuia dintre ei tocmai a fost prinsa incercind sa paraseasca Romănia cu 111.000 de euro si 594.000 de dolari, bani nedeclarati

Procurorii DIICOT au retinut patru sirieni, liderii unei retele care se ocupa de transferul unor sume mari de bani pe incredere din Romania in alte tari pentru persoane care nu vroiau sa plateasca taxe, spun surse judiciare. Banii trimisi de evazionisti ajungeau in trei zile la orice destinatie. Reteaua avea reprezentanti in fiecare tara. Cea mai mare parte a banilor transferati ar fi provenit din tranzactiile din complexul comercial Europa.

Capul retelei specializate in trimiterea uriaselor sume de bani este Yakhni Abdulkader, cetatean sirian, cercetat pentru evaziune fiscala, contrabanda si spalare de bani. Potrivit procurorilor, "membrii grupului colectau sume de bani de provenienta ilicita, de la cetateni de origine chineza si araba, rezidenti in Romania, sumele fiind apoi schimbate in diverse valute, in mod ilegal, cu sprijinul detinatorilor unor case de schimb valutar". Sumele in valuta erau apoi predate unor curieri care paraseau Romania, cu destinatia Siria sau Turcia, fiind ulterior transferate, la cererea persoanelor care comandau transferul, catre alte destinatii.

în data de 28 ianuarie, sotia lui Yakhni Abdulkader a fost oprita pe Aeroportul International Otopeni, asupra sa gasindu-se sumele de 111.000 de euro si 594.000 de dolari, pe care nu le declarase organelor vamale si pe care intentiona sa le scoata din tara. In aceeasi zi, procurorii DIICOT au organizat 16 perchezitii domiciliare in Bucuresti si Ilfov, in urma carora au ridicat 30.000 de euro, 120.000 de dolari, 162.000 de lei si un autoturismVolkswagen, fiind identificate si dovezi care probeaza provenienta ilicita a sumelor de bani gasite asupra sotiei lui Yakhni. în cauza au fost luate masuri asiguratorii privind conturile in lei si devize deschise la diverse banci din tara pe numele a 36 de persoane fizice si 211 societati comerciale. La sediul DIICOT au fost audiate 16 persoane.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.