Național

Geoana - probleme cu ANI, Nastase - sechestru de la DNA

Ziarul de Vrancea
30 ian 2010 484 vizualizări
Agentia Nationala de Integritate a chemat Parchetul sa evalueze averea liderului PSD n Mircea Geoana sustine ca se incearca influentarea rezultatului alegerilor din PSD n intre timp, procurorii au instituit din nou sechestru pe vila lui Adrian Nastase

Agentia Nationala de Integritate, care a sesizat Parchetul de pe linga înalta Curte de Casatie si Justitie in vederea cercetarii averii lui Mircea Geoana, informeaza ca liderul PSD nu a declarat cumpararea unui teren si apoi vinzarea acestuia, un antecontract pentru cumpararea unui apartament in valoare de 733.000 euro si nici dividende incasate de Mihaela Geoana. Presedintele PSD a replicat ca acuzatiile ANI la adresa sa reprezinta "o suma de neadevaruri" si de erori comise "fie intentionat, fie din lipsa de profesionalism", fiind o incercare "vadita" de defaimare a persoanei sale.

"Concluziile cercetarilor efectuate de ANI si asa-zisele «indicii temeinice» identificate de Agentie reprezinta o suma de neadevaruri si de erori comise fie intentionat, fie din lipsa de profesionalism. Aspectele retinute din comunicatul ANI cu privire la pretinsa incalcare a prevederilor art. 292 Cod Penal nu sint altceva decat o incercare vadita de defaimare a persoanei mele in ochii opiniei publice fata de un subiect fara continut real, deoarece cele indicate reprezinta doar chestiuni artificiale legate de aspecte formale privind incheierea unor acte juridice", arata Mircea Geoana.

Geoana precizeaza ca din comunicatul ANI au fost "omise" anumite informatii pe care el le-a pus la dispozitia reprezentantilor institutiei. El afirma ca tranzactia imobiliara la care face referire sesizarea ANI nu a produs si consecinte asupra cuantumului averii sale, fiind desfiintata printr-o rezolutiune conventionala, iar partile fiind repuse in situatia anterioara.

în ceea ce priveste dividendele incasate in 2007 de la Topcont Invest SRL de catre Mihaela Geoana, presedintele PSD precizeaza ca acestea au fost declarate in mod legal, la momentul incasarii lor, in 2008. Mircea Geoana explica si sesizarea ANI privin apartamentul contractat cu CEFIN REAL ESTATE, sustinind ca acest contract a fost reziliat prin acordul partilor, urmind ca avansul platit sa fie restituit, iar aceasta constructie nu exista la aceasta data. "Totul a fost doar o intentie", mai spune Geoana.

Liderul PSD a precizat ca toate aceste aspecte au fost clarificate si cu Agentia Nationala de Integritate, existind si o corespondenta in acest sens. "în concluzie, precizez ca nu am incalcat legea, nu am nimic de ascuns si vreau ca opinia publica sa fie informata corect si complet in legatura cu aceasta situatie. Consider ca asistam inca o data la o vendeta politica a celor care conduc astazi Romania si, mai mult decit atit, la o incercare de a interveni si de a influenta rezultatul alegerilor din PSD", conchide liderul PSD.


Chinezariile imputate lui Nastase aduc cu ele un sechestru pe casa


Directia Nationala Anticoruptie a instituit, vineri, sechestru pe casa din Zambaccian a lui Adrian Nastase, in dosarul chinezariilor, o parte din dosarul "Zambaccian", pentru care parlamentarii au avizat inceperea urmaririi penale in mai 2009, spun surse judiciare. Este a treia oara cind se pune un astfel de sechestru, spun aceleasi surse. Avocatul lui Adrian Nastase, Ion Cazacu, a declarat ca va face o plingere impotriva masurii asiguratorii. Cazacu a confirmat faptul ca DNA a pus sechestru si ca a fost prezent, vineri, la Directia Nationala Anticoruptie. Procurorii DNA l-au pus sub invinuire pe Adrian Nastase, in data de 26 mai 2009, pentru luare de mita in dosarul chinezariilor, in care era cercetat pentru primirea mai multor obiecte aduse din Hong Kong prin intermediul Irinei Jianu, au declarat la acel moment, pentru NewsIn, surse judiciare. Potrivit probelor procurorilor, cu aceste obiecte ar fi fost decorate imobilele din Zambaccian si Cornu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.