Național

Zona Vrancea-Galati, OK cu anticoruptia!

Corneliu Condurache
4 oct 2005 770 vizualizări
Conform unei informatii vehiculate pe fluxurile de stiri la sfirsitul saptaminii trecute, a inceput "curatenia" la fostul Parchet devenit de curind "Departament National Anticoruptie".

Sigur, concluziile nu-s, poate, complete doar din analiza primei mutari la care a purces noul sef al institutiei ce-i menita, cica, a se lua la trinta cu marea coruptie din Romania. Nu ne opreste, insa, nimeni sa incercam a constata cu surprindere un fapt ce pare cel putin curios. In urma evaluarilor pe care seful respectivului Departament, Daniel Morar, se spune ca le-ar fi facut, se poate observa ca, de exemplu, serviciul teritorial Galati nu apare printre cele ai caror prim procurori sa fie propusi pentru revocare.

Facind pasii pe care o logica de acelasi tip i-ar impune cel putin deocamdata, pe cale de consecinta ar trebui sa credem si sa cam luam de bune si altfel de rationamente. De pilda, ce putem crede vis a vis de intimplarile generatoare de suspiciuni, despre care "Ziarul de Vrancea" a scris in ultimii ani? Cum ar fi cele in care institutia suspomenita (PNA) era folosita fie ca bita politica aflata la indemina baronului bastinas in luptele cu adversarii din interiorul filialei vrincene a fostului partid de guvernamint (aflat atunci "in

toate"), fie ca inalbitor al aceluiasi personaj. Sa fi fost aceste intimplari unele cum nu se poate mai normale sau respectivele "dragalasenii" nu au existat! Intrucit este greu, totusi, sa credem in asemenea rationamente, nu ne mai putem adresa decit cel putin o intrebare. Ce s-a putut petrece, oare, incit, conform evaluarilor procurorului sef Morar, zona Galati-Vrancea (pentru ca ea ne intereseaza in primul rind) este considerata ca fiind una normala din punct de vedere al activitatii anticoruptie? Dintre variantele demne de luat in calcul nu mai ramin decit doua: ori amintita zona sa nu fi fost inca evaluata sau noul sef al anticoruptiei din scumpa noastra patrie o fi fost cam binisor dus cu presul. In acest din urma caz un rol important, fie si prin atitudinea lor pasiva, sa nu fi avut cumva si eprezentantii "dreptatii si adevarului" din Vrancea? Nu va mai trece mult timp si in privinta acestei enigme ne vom putea lamuri, probabil, multi dintre noi si singuri.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.