Național

Iliescu la BBC: Daca cineva ar încerca sa ma închida, ar provoca un protest în toata tara

Ziarul de Vrancea
19 dec 2009 747 vizualizări
Ion Iliescu declara într-un interviu acordat renumitului jurnalist BBC John Simpson ca acei oameni care sustin ca el ar trebui sa fie condamnat si închis "nu sint oameni normali", iar daca cineva ar încerca un astfel de demers, atunci ar provoca un protest general în toata tara.

"Cine ar putea sa ma judece pe mine in legatura cu Revolutia romana? Sa fim seriosi! Tot poporul a simtit ca am facut sacrificii de-a lungul intregii mele vieti si ca in zilele Revolutiei m-am implicat in tot acest proces de transformare a tarii. A exprima dubii cu privire la rolul meu in Revolutie este o chestiune pe care nimeni in Romania nu ar putea sa o ia in serios!", raspunde Iliescu. "Daca cineva ar incerca asa ceva, ar provoca un protest general in intreaga tara", adauga el. Ion Iliescu, care este numit de Simpson "primul presedinte postcomunist" al Romaniei, considera ca zilele in care s-a tras in timpul Revolutiei au fost, de fapt, "o diversiune terorista" indreptata impotriva celor care au organizat prima structura provizorie a noii puteri. Totodata, fostul presedinte roman evidentiaza ca cei care au judecat procesul lui Ceausescu nu ar fi putut lua o alta decizie in afara executiei si ca nu este cazul sa se vorbeasca despre decenta cind un dictator a incercat sa foloseasca forta impotriva unei revolte populare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.